L'onada de lesions que altera els plans de Xavi Hernández per a l'eix de la defensa té a l'alta directiva del FC Barcelona pentinant el mercat per tractar de pal·liar el baix rendiment dels futbolistes menys habituals en la posició. Concretament, el cas de Gerard Piqué preocupa, ja que, a banda de sortir en totes les fotografies del primer gol de l'Inter de Milà, els seus emoluments són un pes del que la junta directiva es vol deslliurar a finals de temporada.

No obstant això, les absències d'Andreas Christensen i de Ronald Araujo podrien fer-lo jugar més del que el club pretén, i és que, si Piqué juga més del 35% dels minuts en joc aquesta temporada, el seu contracte es prolongaria de forma automàtica i unilateral fins a l'estiu de 2024. Actualment, el Barça té monitorat el seu protagonisme per tal que no depassi aquest percentatge, però una nova onada de lesions obligaria Xavi a fer ús d'un futbolista que no deixa de tenir la data del seu fi de cicle fixada en el pròxim 30 de juny.

Gerard Piqué jugadores Inter gol Barça Champions / Foto: EFE
Gerard Piqué, capcot després d'un dels gols de l'Inter a la Champions / Foto: EFE

Iñigo Martínez, la solució al cas Gerard Piqué

Tot i que Jules Koundé ja està de tornada després de la seva lesió, la direcció esportiva tem un nou contratemps que obligui l'entrenador a fer ús dels menys habituals. Per aquesta raó, Mateu Alemany podria avançar l'arribada d'un futbolista amb qui, segons Mundo Deportivo, el club ja ha assolit un acord verbal: Iñigo Martínez.

El contracte que vincula el central d'Ondarribia amb l'Athletic Club de Bilbao caduca el pròxim 30 de juny, data en què estaria programada la seva arribada a la capital catalana. Amb tot, la problemàtica de les lesions i les diverses regulacions de la Lliga Santander sobre el club blaugrana podrien avançar el seu aterrament al Camp Nou.

iñigo martinez celebra gol athletic barça @AthleticClub
Iñigo Martínez, celebrant un gol amb l'Athletic Club de Bilbao / Foto: @AthleticClub

La regla de l'1:1, el gran al·licient perquè hi hagi fumata blanca a can Barça al gener

Certament, el fons d'armari del Barça i el pronòstic per a la recuperació d'Andreas Christensen dona peu a l'optimisme, però des de les entranyes del Barça es volen accelerar diverses operacions a causa del gran al·licient de la regla 1:1. Aquesta normativa resa que el club podria invertir la integritat de cada euro estalviat o ingressat, sigui en concepte de traspàs o de massa salarial.

Per contra, tot apunta que durant el mercat estival de 2023, el Barça tornaria a estar regit per la regla 1:4, que en aquest cas, només permet la inversió del 25% de cada euro ingressat. Així doncs, des de les altes esferes de l'entitat culer hi ha interès a accelerar diverses arribades i, paral·lelament, es podria desencadenar un efecte dòmino amb més d'una sorpresa a la porta de sortida.