El Barça torna a tenir problemes, però aquesta vegada són a nivell judicial. L'Audiència de Barcelona jutjarà del 17 al 31 d'octubre el cas Neymar DIS, pel qual s'asseuran a la banqueta dels acusats el futbolista brasiler, actualment jugador del PSG, els seus pares i també els expresidents del club blaugrana Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell per irregularitats en el fitxatge de l'exjugador culer.

El cas Neymar DIS es reobre

Aquests problemes judicials es van acumulant des del 2013, l'any en el qual es va produir el traspàs de Neymar Jr provinent del Santos. Tal com ha avançat El País, hi hauran set sessions en les quals els processats s'enfronten a penes de presó. Es jutjaran dos delictes penals, que són els de corrupció entre particulars i estafa per contracte simulat. Tot està vinculat amb les negociacions que es van produir entre els anys 2011 i 2013, que van culminar amb el traspàs de Neymar al Barça.

Neymar Celtic 2013 EFE
Neymar Jr celebrant un gol amb el Barça / Foto: EFE

El cas es va iniciar quan Rosell era el president del Barça i Bartomeu era el vicepresident del club blaugrana. Aquest procés als tribunals continua sent el cas Neymar DIS, que es va reobrir fa uns anys i que encara està pendent de la resolució definitiva.

La Federació d'Associacions d'Esportistes Professionals del Brasil s'afegeix a DIS —fons d'inversió propietari del 40% dels drets federatius del davanter brasiler mentre era jugador del Santos— com a acusació particular. A més, considera que els seus drets, consistents en un percentatge dels drets de traspàs, van ser igualment vulnerats pels acusats, és a dir, pel Barça.

Neymar Jr Barça - Sergi Alcazar
Neymar Jr saludant / Foto: Sergi Alcazar

La Fiscalia demana presó per als acusats

De moment, en les conclusions provisionals, la Fiscalia demana dos anys de presó i 10 milions d'euros de multa per a Neymar. I també demana cinc anys de presó per a l'expresident del Barça Sandro Rosell. El cas de Bartomeu, que en el moment dels fets que tenen a veure amb aquesta causa era el vicepresident del Barça, només l'acusa DIS, que demana per a ell cinc anys de presó.

Però no es queden aquí i la Fiscalia sol·licita dos anys de presó per al pare de Neymar i un any de presó per a la seva mare, tots dos com a presumptes autors de delictes de corrupció en els negocis —el mateix que imputa Neymar— i una multa d'1,4 milions d'euros per a l'empresa familiar N&N.

Bartomeu Sandro Rosell EFE
Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu en una imatge d'arxiu / Foto: EFE

Recordem que aquest és el conegut com el cas Neymar DIS o cas Neymar 2. El cas Neymar 1 es va resoldre amb una multa per al Barça i la condemna del club blaugrana per dos delictes fiscals després d'eximir de responsabilitats tant a Sandro Rosell com a Josep Maria Bartomeu. El cas Neymar 3, la que el futbolista brasiler reclamava 43 milions d'euros per una prima de renovació, també està tancat i en aquest cas va ser a favor dels interessos del Barça.