Neymar va treure un córner en el segon minut de joc i el matalasser Miranda va obrir el marcador per alegria dels brasilers que omplien l'estadi de Manaus en el partit contra Colòmbia. Neymar va rebre al minut 74 una pilota a la vora de l'àrea i va llançar un cop amb l'esquerra creuat que Ospina, porter de l'Arsenal, no va poder evitar que es convertís en el gol del triomf del Brasil en el seu camí cap al Mundial de Rússia 2018.

Va vèncer el Brasil amb patiment, perquè durant bona part del partit el marcador s'inclinava més cap a un empat que cap a una victòria local.

Neymar, Neymar i Neymar. Com Messi a l'Argentina, que es va salvar d'una humiliació davant de Veneçuela amb la qual perdia 2-0 i va acabar empatant a 2, sense la seva estrella. No va passar el mateix amb l'Uruguai, que va golejar al Paraguai (4-0) amb gols de Cavani (2), "Cebolla" Rodriguez i, com no podria ser d'alta manera, Luis Suárez. Els tres blaugrana es van fer notar en el grup mundial sud-americà.

Els últims partits entre Colòmbia i el Brasil, sobre el paper dos equips molt tècnics, s'havien destacat pel joc brut, expulsions i batusses entre jugadors abans que per la qualitat de les dues seleccions. A Manaus hi va haver treva. Els dos van jugar futbol. No molt brillant, però sí joc net.

Va guanyar el Brasil perquè per alguna cosa té el seu Messi particular en Neymar. El brasiler no va tenir una actuació enlluernadora, però quan va aparèixer ho va fer per dir "aquí estic jo". Ho va fer en aquell segon minut i també un després que Colòmbia empatés el partit gràcies a un autogol de Marquinhos per llançar un tret sec que Ospina va desviar a córner, i va ressorgir per definir l'enfrontament i donar tres valuosos punts al Brasil.

El Brasil va tenir Marcelo, Alves i Casemiro, tres bons companys de Neymar, però sobretot va ser Coutinho qui va desarborar els colombians.

Colòmbia, en canvi, no va tenir en el seu home estrella, James Rodríguez, el crac que necessitava per a aquest tipus de partits. El madridista va ser lluny de l'àrea i també fora de posició especialment en el segon temps. Va desaparèixer del camp i ni l'ajuda d'un desesperat Cuadrado no va estimular a la millora.

Un punt és afecte, resava un diari colombià en la prèvia. La derrota tornarà a ressaltar les crítiques sobre el seleccionador Pekerman.

Amb el triomf, el Brasil queda empatat amb l'Argentina en el segon posat amb 15 punts, darrere de l'Uruguai que en té 16.