Un dels intangibles que enfronta a les grans personalitats del món del futbol és el seu orgull. Aquest tipus de friccions sorgeixen, naturalment, entre els futbolistes, però també tenen lloc entre els presidents dels clubs i els seus enormes capitals. En aquest sentit, en un esport cada cop menys passional i més enfocat al negoci, el club que ara està en boca de molts és el Chelsea i el seu impressionant desplegament financer durant la present temporada.

Todd Boehly ja ha superat els 400 milions d'euros d'inversió des que va començar el curs i, només en el mes de gener, el màxim dirigent blue ja ha invertit 200 milions d'euros. No obstant això, el capital de l'entitat londinenca roman per darrere del nou ric de la Premier League: el Newcastle United. Amb Mohamed Bin Salman com a president, el conjunt anglès té al darrere els diners del fons sobirà saudita i, a base de talonari, però també d'una gran planificació esportiva, els Magpies ja són tercers en la present Premier League.

Mohamed bin Salman Europa Press
Mohamed Bin Salman, president del Newcastle United / Foto: Europa Press

El moment àlgid de Bin Salman encara no ha arribat

El nou Newcastle no només és la brutalitat financera que el fonamenta, sinó que va encetar la nova etapa amb nous dirigents i també amb un nou entrenador. Eddie Howe va ser nomenat per dirigir l'equip i, des que va arrencar la lliga anglesa, acumula 10 victòries, 9 empats i una sola derrota. En aquest sentit, el factor de la regularitat és clau en una Premier en què, a banda del 'Big Six', qualsevol equip és una potència en vista de la gran feina de la lliga en el repartiment econòmic dels drets televisius.

Sigui com sigui, cal tenir en compte que el moment àlgid de Bin Salman encara no ha arribat. El Newcastle s'està regint a la seva actual realitat a l'hora de tirar endavant inversions. Sven Botman (37 milions d'euros), Bruno Guimaraes (42,1 milions d'euros) i recentment, Anthony Gordon (45,6 milions d'euros), corresponen al perfil de fitxatges de "segona línia", essent l'operació Alexander Isak (70 milions d'euros) l'avantsala del que està per arribar. 

Alexander Isak gol Newcastle United / Foto: Europa Press
Alexander Isak, celebrant un gol amb la samarreta del Newcastle United / Foto: Europa Press

El somni de la Champions League comença a prendre forma

La cúpula del club té clar que reforçaran la plantilla de manera gradual per tal d'assolir un objectiu que, si bé en el darrer mes d'agost podia semblar una quimera, ja l'equador de la temporada comença a prendre forma. El Newcastle manté tunnel vision cap a la Champions League i, tot i que té gegants com Manchester United, Tottenham, Chelsea o Liverpool per darrere, no ha mostrat símptomes de desinflar-se durant els primers mesos de competició.

Ara bé, si el Newcastle aconsegueix quedar en llocs Champions, Bin Salman pot marcar-se un Chelsea en tota regla. La carta econòmica ja no serà l'única a la seva baralla. El prestigi de jugar la màxima competició europea és un reclam per a potencials fitxatges, que catalitzats per petrodòlars, poden fer del Newcastle una potència que arribi entre els millors per quedar-s'hi.