En el Barça tenen un problema molt greu amb alguns jugadors. Perquè ara mateix hi ha massa fitxes ocupades, i en diverses posicions hi ha un clar 'overbooking'. De fet, en pràcticament totes, doncs Xavi Hernández disposa de sis centrals, i de nou atacants, per a tan sols tres posicions. Lògic, per tant, que la gent es pregunti si de veritat era necessari fer un desemborsament tan important per Jules Koundé, Raphinha o Robert Lewandowski.

Tanmateix, Joan Laporta no té cap dubte sobre això, i creu que eren contractacions fonamentals, per elevar el nivell competitiu de la plantilla. El temps dirà si s'equivocava o no, però el cert és que ara mateix han de trobar una solució, ja que hi ha futbolistes que el tindran gairebé impossible per gaudir de continuïtat, i que perceben un salari molt elevat. Frenkie de Jong és un exemple d'això, encara que sens dubte el cas més preocupant seria el de Ferrán Torres.

Ferran Torres entrenament Barca EFE
Ferran Torres/ EFE

Des que va aterrar en el Camp Nou, l'extrem de 22 anys no ha aconseguit escapar-se de les crítiques. Molts ja van qüestionar si era el tipus de davanter que necessitaven, ja que la realitat és que les seves xifres golejadores, al llarg de la seva carrera, no han estat massa impressionants. Únicament en la selecció espanyola ha demostrat ser un crac amb un encert de cara a porteria destacable. Però ni al València ni en el Manchester City no ho va ser.

A més, van pagar una xifra molt elevada per un jugador que, a dir veritat, mai no ha estat considerat com un dels millors del planeta. 55 milions d'euros va invertir el Barça, que poden arribar a ser 65 en funció de diferents variables, una aposta que de moment no ha quedat justificada. Ha tingut alguna actuació destacada a La Liga Santander, però també ha estat molt qüestionat per alguns errors imperdonables.

I sobretot, no ha estat decisiu ni un líder sobre el terreny de joc. Malgrat això, Xavi sempre l'ha defensat, doncs ell va ser el principal valedor de la seva arribada, i considerava Ferrán com a intocable.

De jugar-ho tot... a tenir gairebé impossible gaudir de minuts

Torres va arribar al Barça amb la intenció de jugar molts minuts, i poder arribar en forma al Mundial de Qatar. I durant els sis primers mesos de l'any, va complir el seu objectiu. En canvi, ara sembla complicat pensar que ho pugui aconseguir, veient l'enorme competència que existeix.

Anssumane Fati, Pierre-Emerick Aubameyang, Ousmane Dembélé, Lewandowski, Raphinha... tots semblen estar clarament per davant del valencià. Lògic que Laporta es plantegi si va prendre una bona decisió amb la seva firma.

Però ara ningú no pagaria el mateix que ells van desemborsar per Ferrán.