La bandera dels Estats Units té cinquanta estrelles que representen tots els estats, però ara la selecció femenina de futbol n'afegeix una més a les tres que tenia fins ara. Els Estats Units s'han imposat a la final del Mundial de França contra els Països Baixos i revaliden el títol (2-0).

La final més igualada

Si ara fa un mes haguéssim predit la final del Mundial de França, segurament en les travesses hagués sortit l'Estats Units-Països Baixos. La vigent campiona del Món contra la vigent campiona d'Europa. Igualtat màxima sobre el paper i també sobre la gespa.

Tres Mundials avalaven les estatunidenques i també el fet d'haver arribat a la final amb un ple de victòries. Igual que el cas de les holandeses, sense conèixer què és l'empat ni què és una derrota en aquest torneig, tot i que sí han hagut de recórrer a la pròrroga. Ha estat l'status quo americà contra l'atreviment europeu.

Lieke Martens Estats Units Països Baixos Mundial França femení EFE

I la tònica del partit ha estat l'esperada: els Estats Units dominant la possessió i tenint les ocasions; i Holanda amb el contracop com a principal arma. Però les grans jugades que han creat el perill han estat de les americanes. Primer Julie Ertz ha posat a prova la portera holandesa i després Alex Morgan, però la sort que fins ara sempre havia acompanyat als Estats Units semblava que havia marxat.

Una anada i tornada constant, volgut per les europees, que s'ha apoderat del rumb del partit. A tot això, també ha arribat l'agressivitat i la lluita de cada pilota. I la lesió de la defensa Kelley O'Hara, que s'ha quedat al vestidor estatunidenc al descans.

Els EUA no perdonen

Però el futbol és cosa de temps i d'anar-se madurant. I a això mateix ha esperat el conjunt americà. Mica en mica ha anat guanyant terreny a les holandeses i finalment hi ha hagut el premi esperat. Novament amb un VAR que ha entrat en acció en una jugada dubtosa de penal -comesa per la jugadora del Barça Stefanie van der Gragt- però que l'àrbitra francesa Stephanie Frappart no ha tingut dubtes.

Megan Rapinoe, la futbolista que ha desafiat Donald Trump, tindrà un motiu més per aixecar el cap i no presentar-se a la Casa Blanca. La capitana dels Estats Units ha transformat el penal al minut 61 i ha donat ales a les americanes. I amb l'eufòria, Rose Lavelle ha sentenciat al 69 amb el segon gol.

Megan Rapinoe Estats Units Països Baixos Mundial França femení EFE

La blaugrana Lieke Martens ha abandonat el camp després d'un mal partit i ja amb el marcador gairebé impossible de remuntar. El partit s'havia acabat. Tot i els canvis, les holandeses han marxat a l'atac, però no han pogut crear ni la més mínima por als Estats Units. I fins i tot les estatunidenques podrien haver fet més gran la golejada.

Al final, un 2-0 just i que torna a coronar els Estats Units. A Lió les estatunidenques revaliden el Mundial i ja en sumen quatre en el seu palmarès.