Una setmana després de l'inici del Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda 2023 ja es comencen a aclarir els vuitens de final de la competició. Encara s'està disputant la segona jornada del Mundial femení, però una de les seleccions favorites com és la selecció espanyola ja s'ha assegurat el bitllet per a la propera ronda i ja espera rival.

Espanya, a certificar la primera posició contra el Japó

Espanya està situada al Grup C i ha aconseguit dues victòries còmodes fins al moment. En la primera jornada va superar amb facilitat Costa Rica (3-0) i en el segon partit va golejar Zàmbia (5-0). En total han estat 8 gols a favor i cap en contra que permeten l'equip de Jorge Vilda ser líder del seu grup. Tot i això, encara no té assegurada la primera posició.

Selección española España celebración gol / Foto: EFE
La selecció espanyola celebrant un dels gols contra Zàmbia / Foto: EFE

La gran rival del Grup C ja se sabia que seria el Japó, i s'ha confirmat que ho és. Les japoneses també han aconseguit dues victòries fàcils contra Zàmbia (0-5) i Costa Rica (2-0), però ha fet un gol menys que la selecció espanyola. Empatades amb 6 punts, però amb Espanya aconseguint més gols i situant-se en la posició de privilegi.

Això també vol dir que en la tercera i definitiva jornada de la fase de grups, en la qual jugaran les dues seleccions imbatudes, en cas d'empat qui quedaria primera seria la selecció espanyola. Però Espanya podria ser que perdés el seu partit contra el Japó i passés com a segona de grup. Moltes més opcions de liderar el Grup C (en cas de victòria o empat), però també incertesa fins que el proper dilluns a les 9.00 hores es posi a rodar la pilota a l'Sky Stadium de Wellington, a Nova Zelanda.

selección española mundial femenino abrazo costa rica / Foto: EFE
La selecció espanyola abraçant-se abans del partit contra Costa Rica / Foto: EFE

La selecció espanyola té quatre possibles rivals per als vuitens del Mundial femení

I mirant la resta de grups, ja es comencen a fer números i càbales sobre el possible rival de la selecció espanyola als vuitens de final. Molt diferent si queda primera o segona de grup, però amb la certesa que el seu rival sortirà del Grup A, que va ser el que va inaugurar la cita mundialista ara fa uns dies. Però la realitat d'aquest grup és ben diferent a la que es viu al d'Espanya.

Suïssa és líder amb 4 punts, segona és Nova Zelanda amb 3 punts, igual que les Filipines, mentre que una sorprenent Noruega tanca el grup amb 1 punt. Això vol dir que en l'última jornada encara pot passar de tot. Suïssa juga contra Nova Zelanda i Noruega juga contra les Filipines.

Suïssa en tindria prou amb un empat per passar de ronda. Nova Zelanda necessitaria la victòria per passar, però amb un empat i un resultat favorable a l'altre partit també li donaria un lloc als vuitens de final. Les Filipines necessita guanyar per passar de ronda o un empat i que en l'altre partit el resultat li vagi bé. I a Noruega només li serveix una victòria per més de dos gols.

Caroline Graham Hansen Noruega
Caroline Graham Hansen jugant amb la selecció de Noruega / Foto: EFE

Això significa que Espanya encara no sap el rival que li tocarà a la propera ronda perquè podria ser qualsevol de les quatre seleccions del Grup A. Si las jugadores espanyoles són primeres de grup jugaran contra les segones del Grup A; mentre que si són segones jugaran contra les guanyadores d'aquest grup. Però sobre el paper no hauria d'importar, ja que Espanya és favorita en tots els casos. El que sí li hauria de preocupar és el possible encreuament dels quarts de final, ja que es podria enfrontar als Estats Units, els Països Baixos, Suècia, Itàlia... però això ja es veurà més endavant.