Samuel Umtiti ha canviat d'opinió, i ha acceptat marxar del Barça en aquest mercat hivernal. Això si, només es planteja fer-ho mitjançant un préstec, fins a final de la present temporada, i a un equip que li resulti atractiu. És a dir, que ha descartat la possibilitat d'anar-se'n a destinacions exòtiques, com al Fenerbahce, una possibilitat que no el sedueix en absolut. En canvi, la idea d'anar al Benfica sí que sembla agradar-li bastant més.

L'equip portuguès ja es va interessar per ell a l'estiu, i va provar d'emportar-se'l, si bé les negociacions no van arribar a res, finalment. En especial, perquè el central no volia saber res del conjunt al qual dirigia Jorge Jesús fins fa uns quants dies. I Joan Laporta tampoc no va voler reforçar un rival amb qui s'anaven a enfrontar en la fase de grups de la Champions League. Ara, ja no hi ha res que ho impedeixi, encara que el gran favorit és un altre.

Samuel Umtiti Barça Europa Press

Samuel Umtiti/ Europa Press

Perquè és la Roma la que està liderant la cursa per aconseguir el campió del Mundial de Rússia, que tampoc entra en els plans de Xavi Hernández. Ha tingut minuts, i ha jugat alguns partits, però això no ha fet que el seu futur canviï. Els plans continuen passant per desfer-se d'ell, i donar sortida a un crac que cobra un salari molt elevat, i no aporta absolutament res. Per sort, encara té pretendents, per molt que porti més de tres anys molt lluny del seu millor nivell.

José Mourinho seria el gran valedor de la contractació d'Umtiti, en considerar que és un futbolista recuperable. I des del Camp Nou posarien totes les facilitats possibles per perdre de vista el '23', que tampoc no veuria amb mals ulls iniciar una aventura per la Serie A. A més, també podria participar en competicions europees, ja que cal recordar que els italians estan disputant la Conference League, on són un dels grans candidats al títol.

Laporta ja ha donat l'OK a la marxa de l'ex de l'Olympique de Lió, i facilitaria la seva cessió, amb opció a compra no obligatòria. Durant el temps que sigui a l'Estadi Olímpics, el Barça pagaria el 50% del seu sou.

Mika Mármol, reemplaçament d'Umtiti

En cas que Umtiti se'n vagi del Barça, Xavi ja tindria decidit qui seria el seu substitut. Una responsabilitat que recauria en Mika Mármol, que ja ha anat convocat diverses vegades amb el primer equip, sense arribar a debutar encara. Una cosa que pot fer en els propers dies, veient la plaga de baixes que hi ha.

Mika Mármol/ FC Barcelona

Mika Mármol/ FC Barcelona

Té fitxa del filial, on ho ha jugat absolutament tot, i ha estat un dels joves més destacats a Primera RFEF.

Pot actuar com a central i com a lateral esquerrà.