Després de fracassar amb estrèpit en la seva segona etapa a Anglaterra, en la qual va dirigir amb més pena que glòria el Chelsea per segona vegada, el Manchester United i el Tottenham, José Mourinho tornarà la temporada que ve a Itàlia, on sent tècnic de l'Inter de Milà va aconseguir els seus èxits més importants.

mou

Mourinho, encantat amb el repte

"Estem encantats i emocionats de donar la benvinguda a José Mourinho a la família AS Roma". Així comença el comunicat amb què la Roma ha anunciat aquest dimarts la incorporació de Mourinho per a la banqueta dels giallorossi a partir del pròxim 1 de juliol. "José és un campió que ha guanyat trofeus a tots els nivells i garantirà un lideratge i una experiència extraordinaris per al nostre ambiciós projecte. El fitxatge de José suposa un gran pas endavant en la construcció d'una mentalitat guanyadora, sòlida i duradora al nostre club", ha afegit Dan Friedkin, president de l'entitat romanista.

As Roma Barça Champions EFE

Fa 8 anys que la Roma no guanya un títol / EFE

"Després de reunir-me amb els amos i amb Tiago Pinto, vaig comprendre immediatament com és d'alta l'ambició d'aquest club. Aquesta aspiració i aquest impuls són els mateixos que sempre m'han motivat i junts volem construir un camí guanyador en els pròxims anys. La increïble passió de l'afició de la Roma em va convèncer d'acceptar el lloc i no veig l'hora de començar la pròxima temporada", ha afirmat, per la seva part, Moruninho després de confirmar-se la notícia.

La Roma, en una eterna travessia pel desert

8 llarguíssims anys. Aquest és el temps que porta la Roma sense portar un títol a les seves vitrines. Va ser la Coppa d'Itàlia. Per trobar l'última lliga cal retrocedir fins a la temporada 2000/01, mentre que l'últim títol europeu va ser la Copa de la UEFA del 1991.

Amb aquest tristíssim historial va aterrar a Roma l'estiu passat Dan Friedkin, un empresari nord-americà que, entre altres càrrecs, és el director executiu de Toyota als estats del golf pèrsic.

Inter de Milà EFE

Mentre l'Inter celebra la Lliga, la Roma haurà de lluitar amb el Sassuolo per l'última plaça d'Europa League / EFE

Amb una de les masses socials més fidels d'Itàlia, fa molts anys que la Roma viu a l'ombra de la Juventus, gran dominadora del país, mentre que davant de la pèrdua de potencial dels dos gegants de Milà començaven a créixer el Nàpols, la Lazio i fins i tot l'Atalanta.

Davant d'aquest panorama, els nous regents de la Roma han decidit fer un pas endavant i el primer ha estat el de fitxar Mourinho, un moviment que els donarà notorietat mediàtica i experiència.

Ara hauran de reconstruir una plantilla que no acaba de funcionar. Tenen feina.

 

Imatge principal: José Morinho entrenarà a la Roma la pròxima temporada / @josemourinho