El Chelsea ha passat per sobre del Manchester United (4-0) en el retorn de José Mourinho a Stamford Bridge. L’United suma 14 punts en 9 jornades i és setè a la Premier League, fora de les places que donen accés a Europa.

Primer minut, partit perdut

El Manchester visitava el barri de Chelsea amb el gran al·licient de veure Mourinho a la banqueta visitant. A la local, des d’aquesta temporada, hi és l’italià Antionio Conte. La distància entre el plantejament dels dos tècnics ha estat impossible de superar.

Els ‘Red Devils’ afegien múscul al mig del camp i rapidesa i joventut a les bandes. Buscaven un partit controlat, sense portar la iniciativa però protegint la porteria de David de Gea. El guió se sustentava en un Zlatan Ibrahimovic que fa uns quants partits que ja no brilla com el primer dia.

De poc importa la teoria quan la pràctica l’anul·la al primer minut. Una badada defensiva entre el central Chris Smalling i el lateral Daley Blind, ha propiciat el primer gol de Pedro Rodríguez. El canari ha estat més llest que ningú per endur-se una pilota a la frontal de l’àrea, superar De Gea i fer l’1-0 a plaer.

Sense reacció

Gerra d’aigua freda per un equip que segueix buscant-se. No té una idea clara i això ho paga quan ha d’anar a remolc al marcador. Sense solucions en atac, embussat al mig del camp i amb un Paul Pogba que no està rendint com hauria de fer-ho el jugador més car de la història del futbol.

El Chelsea, amb tres centrals i dos laterals molt llargs, ha aconseguit imposar el seu joc directe i vertical. Diego Costa s’ha fet un fart d’atacar els espais però el 2-0 ha vingut a pilota aturada. Gary Cahill ha encertat a rematar un córner a la frontal de l’àrea petita per fer el segon gol i enterrar el partit.

Quedaven gairebé setanta minuts pel final però les sensacions entre els dos equips eren antagòniques. Els de Conte eren onze avions i el United viatjava amb Rodalies. El resultat ha estat la millor notícia per un equip que hauria pogut marxar al descans encara més escaldat.

Miratge i caiguda lliure

Amb els canvis, el Manchester ha semblat reaccionar gràcies a l’entrada de Juan Mata però qualsevol intent d’entrar al partit ha quedat difuminat amb un altre gol. Eden Hazard ha fet el 3-0 amb una jugada marca de la casa per confirmar la humiliació. El resultat feia justícia.

L’afició del Chelsea ha començat a cantar-li a Moruinho: “You’re getting sacked in the morning” (Seràs acomiadat pel matí). Dures paraules d'un Estadi que no guarda bon record de l'entrenador portuguès.

La cirereta a la golejada l'ha posat N’Golo Kanté. Un migcentre defensiu que s’ha disfressat de Leo Messi per fer el 4-0. Una jugada que explica el partit. Al Chelsea li ha sortit tot bé perquè ha tingut l’actitud i l’atreviment de provar-ho. En canvi, el Manchester United ha caigut sense presentar batalla i oferint la seva pitjor cara.