Alessio Romagnoli ha estat un dels primers noms que Xavi Hernández ha demanat a Joan Laporta. Reforçar la defensa és una necessitat, i un dels noms que s'estudien és el del central del Milan, que acaben contracte al juny, i no sembla voler renovar. De manera que podria arribar al Barça completament gratis, o a canvi d'una petita compensació econòmica al gener. Una opció molt a tenir en compte.

L'internacional italià té una àmplia experiència en l'elit, i, als seus 26 anys, té unes condicions fantàstiques, que encaixen perfectament en el conjunt blaugrana. És alt, fort, ràpid, i, sobretot, té una molt bona sortida de pilota. A més, és esquerrà, un perfil del que no disposen en el Camp Nou, ja que Clément Lenglet està sentenciat, i Samuel Umtiti també.

Alessio Romagnoli Milan Europa Press

Alessio Romagnoli

Un altre punt a favor és el fet que el representant del capità 'rossonero' sigui Mino Raiola, que manté una gran relació amb Laporta. Això, sens dubte, facilitaria enormement les negociacions. Es pot recordar que l'agent neerlandès ja ho va oferir aquest estiu, però Ronald Koeman ni tan sols es va parar a escoltar la proposta. Xavi, en canvi, s'ha mostrat bastant partidari de la contractació de l'ex de la Sampdoria. És del seu grat.

Al Barça hauran d'esperar fins al pròxim un de gener per poder negociar amb Romagnoli, al qual li encantaria deixar la Serie A, i provar sort a La Liga Santander. Per això, ha declinat totes les ofertes de renovació que li han fet arribar des de San Siro. Encara que, com és lògic, hi haurà competència per poder aconseguir els seus serveis, doncs hi ha diversos equips que també s'han vist seduïts per la seva situació.

I Raiola escolta totes les opcions de futur, sense tancar cap porta.

José Mourinho encara no s'ha oblidat de Romagnoli

Un dels clubs que més interès ha mostrat a Romagnoli és la Roma, que ja li va temptejar fa unes setmanes. José Mourinho li ho va demanar a la directiva, que van preguntar per la seva disponibilitat, si bé va ser una proposta que el futbolista no va tenir en compte. A més, el Milan tampoc no estava per la feina de perdre una altra de les seves peces clau, i menys, per reforçar un rival directe.

El defensa nascut el 1995 tampoc volia marxar a l'Estadi Olímpic, malgrat que és allà on es va formar, i on va debutar en l'elit. Però no anava a deixar escapar l'oportunitat de jugar la Champions League, per marxar a un esquadra que, actualment, només competeix en la Conference League.

Jose Mourinho partit Roma Europa Press

José Mourinho

Encara i així, l'entrenador portuguès no renuncia a la possibilitat de fitxar Romagnoli, i espera que reprenguin les converses amb Raiola. Però, després de l'aparició en escena del Barça, les coses s'han complicat.

Xavi ho vol, i Espanya sembla ser la destinació preferida del central de 188 centímetres.