Nou cap de setmana de Gran Premi al campionat de motociclisme i tercera prova del Mundial. Les motos segueixen en territori americà i per fi arriba el moment veure qui serà el millor pistoler del GP de les Amèriques. Es disputa una nova cursa a Austin amb l'absència de Marc Márquez, el sheriff de Texas.

Sense Marc Márquez ni Enea Bastianini

El pilot català d'Honda ha frenat els riscos i ha decidit no competir en un dels seus circuits preferits, on ha guanyat en 7 de les 9 ocasions que s'ha corregut al circuit estatunidenc. Però és que Marc Márquez prefereix seguir-se recuperant bé després de la seva lesió —i posterior operació— al primer metacarpià de la mà dreta.

I sense el pistoler Márquez s'haurà de veure què passa al traçat nord-americà. És habitual que si el pilot català no corre a Texas apareguin sorpreses. Mirant la categoria reina, al 2019 es va imposar el també català Àlex Rins (molt fi a Austin) i l'any passat va ser Enea Bastianini qui es va posar el barret al podi.

Però és que Bastianini tampoc correrà el Gran Premi de les Amèriques per lesió. Igual que el català Pol Espargaró, que se segueix recuperant del terrible accident patit a Portugal en el cap de setmana inaugural.

Així doncs, cursa molt oberta a Texas. Serà el moment de veure nous candidats al títol o el retorn del domini de Pecco Bagnaia, el vigent campió del món, amb la seva Ducati, i que no va estar a l'alçada a l'Argentina. Incertesa absoluta fins que aquest divendres comencin a rodar les motos.

Quan i on veure el GP de les Amèriques per TV?

El Gran Premi de les Amèriques s'iniciarà amb els habituals entrenaments lliures del divendres, per veure les petites millores de les motos. Després vindrà un dissabte ple de competició amb un altre lliure, la qualificació i la cursa esprint de MotoGP. I el diumenge, el final de festa a Texas, amb la gran cursa. El campionat del món de motociclisme segueix en territori americà i tocarà veure si apareixen més sorpreses a les categories de MotoGP, Moto2 i Moto3.

Horaris de MotoGP al GP de les Amèriques 2023:

• Divendres 14 d'abril: 17.45h lliures 1 / 22.00h lliures 2
  • Dissabte 15 d'abril: 17.10h lliures 3 / 18.15h qualificació / 22.00h cursa esprint
  • Diumenge 16 d'abril: 21.00h cursa

Les sessions d'entrenaments, les qualificacions i les curses de totes les categories es podran veure a través de DAZN i dins de la plataforma de Movistar+. Serà un cap de setmana més de motociclisme amb molta igualtat, ja que si no hi és Marc Márquez, a Austin pot passar de tot.