L'Atlètic de Madrid no ha tingut un inici de temporada gens fàcil. La decepció més gran de totes ha estat a Europa, on van quedar últims del seu grup a la Champions League i no participaran ni a l'Europa League en la segona part de curs. Però, a més, han arribat a l'aturada per al Mundial de Qatar en cinquena posició en lliga i lluny de Reial Madrid i Barcelona, els dos líders destacats del campionat. Tot això ha generat un mal ambient en el club matalasser i un allau de crítiques, sobretot, per al seu entrenador, el Cholo Simeone.

L'Atlético no pot fer grans fitxatges aquest hivern

El mateix que fa una dècada que manté el seu equip a l'elit europea ara és repudiat per molts dels quals l'han venerat en els últims anys. Aquests es neguen a mirar a la llotja o a la direcció esportiva, i el Cholo, mentrestant, aliè als rumors que poden fer que se'n vagi el pròxim estiu, continua pensant com millorar el seu equip després del Mundial de Qatar. La veritat és que la capacitat de moviments és molt limitada, ja que econòmicament no poden permetre's operacions milionàries i, a més, sent un club que no jugarà a Europa fins a la temporada que ve, si aconsegueixen classificar-se, ho fa una destinació menys desitjable.

Rodrigo Riquelme Celebracion gol Reial Societat Girona/ Foto: EFE
Rodrigo Riquelme celebra un gol amb el Girona aquesta temporada / Foto: EFE

Però hi ha una solució que no s'havia contemplat fins ara i que pot ser molt útil i és la de tenir un ull posat en aquells jugadors que l'equip matalasser té cedits i que estiguin donant un millor rendiment. El que probablement estigui rendint millor sigui Samuel Lino, que és un fix per a Gattuso al València. L'equip valencianista està meravellat i ja es planteja negociar un possible traspàs per ell a l'estiu, però hi ha un altre cedit que està quallant una gran temporada i aquest és Rodrigo Riquelme.

Riquelme podria tornar a ser blanc-i-vermell abans de l'estiu

El mitjapunta, a préstec al Girona, és una de les sensacions de la lliga espanyola en el tram inicial, i pot ser una bona solució per a part dels mals de l'Atlético. Abans d'això s'hauria de negociar amb el Girona per arribar a un acord econòmic que permeti escurçar aquesta cessió, una cosa que, segons va explicar el diari Marca, ja està sobre la taula del Civitas Metropolitano.

Simeone Atlético / Foto: Europa Press
El Cholo Simeone, en el punt de mira després del mal inici de temporada de l'Atlético / Foto: Europa Press

És el que millor encaixa entre els desitjos i les possibilitats d'un club que ha de pensar en una futura reconstrucció. Si Riquelme tornés a jugar de blanc-i-vermell hauria de lluitar per fer-se un lloc en un atac on sembla que els únics que tenen més o menys segura una posició són Álvaro Morata i Antoine Griezmann. Després, un ball de noms entre els quals hi ha Joao Felix, Thomas Lemar, Matheus Cunha o Ángel Correa.