La temporada 2021 de MotoGP serà l'última en la qual tindran lloc les quatre cites espanyoles del calendari, Xerès, Montmeló, Alcanyís i Xest. Carmelo Ezpelta, CEO de Dorna, ha explicat al diari As que a partir de la temporada 2022 la península Ibèrica només podrà comptar amb dos Grans Premis. El motiu: la competició passarà a tenir 22 GP's ―actualment en té 19― i incorporarà nous escenaris.

"No podré oferir cinc curses a l'any a la península Ibèrica, perquè incloc Portugal, que també ho ha demanat, i la millor idea que hem tingut és que s'alternin entre elles. Si les quatre curses espanyoles volen seguir, entraran en rotació amb Portugal. A partir del 2022 hi haurà 22 curses, 2 d'elles a la Península, per tant hauran d'alternar-se", ha dit Ezpelta. El CEO, a més, ha descartat que Xerès tingui una plaça fixa. "No em semblaria just. És molt important, però les altres també", ha afegit.

D'aquesta manera, el Circuit de Barcelona-Catalunya podria desaparèixer del circuit de Moto GP de manera discontínua a partir del curs 2022. Encara cal saber si la resta d'escenaris espanyols estaran disposats a entrar a la rotació, però si finalment és així, Montmeló s'haurà de conformar amb acollir la MotoGP intermitentment.