Ousmane Dembélé és una moneda a l'aire. Qui millor que el Barça ho sap. Ho és la seva condició física i ho és sobre la gespa. El '10' del PSG era un dels principals al·licients d'aquest encreuament, i al Parc dels Prínceps, en trobar-se per primer cop davant el seu exequip, la moneda va caure mostrant la cara.

L'extrem francès va fer el gol que suposava la momentània remuntada, i encara que el conjunt culer va revifar una il·lusió europea que semblava enterrada, presentant-se a Montjuïc amb avantatge en el marcador (2-3), la decisiva expulsió de Ronald Araujo ha acabat per engrandir les figures ofensives del PSG.

fd068f0e8eb8579fd36079555aa5406f14b722d2
Ousmane Dembélé i Kylian Mbappé, celebrant un gol / Foto: EFE

Dembélé torna a fer sang

Els de Luis Enrique entraven amb millor peu en el partit, però no un Dembélé erràtic en els primers instants. Montjuïc, mentrestant, amb 1-0 a favor i un coixí de dos gols en el global, celebrava les errades del seu ex. No obstant això, la que es veuria minada no seria la confiança del gal, sinó la del propi barcelonisme que, en veure's amb un home menys a partir del 29', sabia que l'eliminatòria feia un gir de 180 graus.

Un rèdit de dos gols en igualtat numèrica era un coixí còmode sobre el que ajeure's per jugar amb la possessió, però aquest mateix avantatge, amb un home menys, era qüestió de temps que desaparegués, o inclús que s'invertís. El Barça s'estava tancant ja amb 11 homes, entenent que els partits són moments i que els moments del rival s'han de saber administrar. No obstant això, ja amb 10, el PSG ha començat a moure la pilota, a créixer en el partit i a convèncer-se capaç de remuntar sense major problema si no perdia el nord.

Ronald Araujo expulsión Barça PSG / Foto: EFE
Ronald Araujo, després de la seva expulsió durant el Barça-PSG / Foto: EFE

No es pot dir que Dembélé hagi estat la brúixola, però sí que ha estat molt més encertat on es marquen les diferències. Al 40', materialitzant el justificat cangueli culer d'estar amb un home menys en uns quarts de Champions. Dembélé ha enviat l'eliminatòria als seus últims 45 minuts amb els seus a només un gol d'igualar-la. Per part del PSG, era pràcticament impossible no fer-ho amb el Barça sabent que s'hauria de dedicar única i exclusivament a defensar-se durant la segona part. I per acabar-ho d'adobar, el penal.

Dembélé concentra en menys d'un segon les seves dues cares

En menys d'un segon, Dembélé ha concentrat les seves dues cares. Primer, per escapar-se-li un control aparentment fàcil. Desconnexió marca de la casa. Segon, per reaccionar, canviar el ritme i arribar abans a una pilota que João Cancelo ja havia considerat seva. El portuguès ha mesurat malament i Dembélé, de nou, ha tornat a fer sang. Aquest cop, amb el Barça ja per sota en l'eliminatòria, malgrat tenir-ho tot en contra, ha demostrat que hi havia partit i que no estava tot dat i beneït. Amb tot, ja pressionant sense por a un quart gol, Mbappé ha acabat per trencar-ho tot.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!