El Barça ha aconseguit aquest dimecres contra el PSG una victòria que val molts quirats al Parc dels Prínceps de París (2-3). En un ambient molt carregat i amb totes les apostes donant per fet el triomf fàcil dels francesos, el Barça ha mostrat un creixement evident, contemporitzant molt bé el joc, sabent patir en els mals moments i sobreposant-se a un inici de segona part horrible, en el qual el PSG s'ha posat per davant en 5 minuts elèctrics, capgirant el 0-1 amb el qual s'havia arribat al descans. El Barça, però, s'ha reposat i ha marcat dos gols més, per conquerir París. El gran líder, inesperat, ha estat Raphinha, que ha firmat el seu millor partit com a blaugrana, amb dos gols i una actuació plena de personalitat.

🔴 Barça - PSG, DIRECTE | Segueix el minut a minut del partit de la Champions League

Xavi Hernández ha sorprès tothom deixant a la banqueta Christensen, el pivot defensiu titular en els últims partits, mentre que ha apostat per situar en el centre del camp De Jong, que tornava de lesió, al costat de Gündogan i de Sergi Roberto, l'altra sorpresa de l'alineació. La defensa ha estat l'esperada, amb Koundé i Cancelo als laterals i Araujo i Cubarsí a l'eix. El trident ofensiu també ha estat el que marcaven totes les travesses, amb Lamine Yamal, Raphinha i Lewandowski. Xavi, això sí, ha variat la posició de Raphinha, molt centrat, jugant entre línies. Luis Enrique, per la seva part, ha intentat sorprendre apostant per Marco Asensio com a fals 9, amb Mbappé i Dembélé per les bandes. Amb Donnarumma sota pals, la defensa ha estat per a Marquinhos, Lucas Hernández, Beraldo i Nunes, mentre que en el centre del camp han jugat Vitinho, Fabián Ruiz i Kang-In Lee.

Raphinha celebració gol Barça PSG / Foto: EFE
Raphinha, celebrant el 0-1 en el PSG-Barça / Foto: EFE

Raphinha imparteix justícia

El PSG ha sortit molt intens, provant de donar-li verticalitat al joc i impedint qualsevol sortida del Barça amb una pressió avançada. El jugador més actiu ha estat Dembélé, que ha capitalitzat els atacs parisencs per la banda dreta. En el minut 6 ha arribat el primer xut, d'Mbappé, que ha sortit desviat. A la següent acció ha arribat la rèplica del Barça. Raphinha s'ha quedat sol, en carrera, davant de Donnarumma, però no ha anat amb decisió a buscar la pilota i ha malgastat l'oportunitat. A poc a poc, el Barça s'ha anat asseient al terreny de joc i ha començat a imposar el seu futbol, dirigit per De Jong i Gündogan, als quals s'ha afegit un Lewandowski imperial en el joc aeri, guanyant totes les pilotes per alt. En el minut 20, Raphinha ha tingut una nova oportunitat, en un xut que ha tapat Marquinhos. I en el córner següent ha arribat la millor oportunitat blaugrana. Donnarumma surt a deshora i Lewandowski remata, però Nuno Mendes ha salvat el gol sota pals.

A partir d'aquest moment, el Barça s'ha apropiat totalment del partit. El PSG només intentava atacar a l'espai, amb conduccions de Dembélé o d'Mbappé, però ambdós han topat amb una defensa blaugrana molt concentrada. En el minut 23, de nou Raphinha, molt actiu per la mitjapunta, ho ha intentat amb un xut ras que Donnarumma ha desviat a córner. El Barça ha continuat igual, sense donar opcions al PSG i calmant els ànims amb la pilota. I finalment ha arribat el premi. Passada a l'espai per a Lamine Yamal, que busca amb l'exterior Lewandowski. La pilota queda morta i Raphinha marca porteria buida (37'). I poc després ha pogut arribar el segon, amb el PSG tocat. Cancelo s'ha quedat en bona posició per deixar Lewandowski sol, però s'ha precipitat i ha disparat fora.

Raphinha, després d'aconseguir el 2-2 en el Parc dels Prínceps / Foto: EFE

Espectacular remuntada del Barça

Tot el treball dut a terme en el primer temps, tot l'esforç, se n'ha anat en orris en només 6 minuts, el temps que ha tardat el PSG a capgirar el marcador, en un inici de segon temps convertit en la tempesta perfecta. El conjunt de Luis Enrique ha sortit amb intensitat, molt a dalt, i en el minut 48 ha aconseguit l'empat, en un obús imparable de Dembélé després d'un mal refús blaugrana. I just després ha arribat el segon. Gran passada a l'espai de Lee per a Vitinha, que supera Ter Stegen amb un xut creuat. I en plena voràgine francesa ha pogut arribar el 3-1, en un xut de Barcola que s'ha estavellat al travesser.

El Barça estava caient en picat, la qual cosa ha portat Xavi a moure la banqueta. Ha tret del terreny de joc Sergi Roberto i Lamine Yamal i ha donat entrada Joao FélixPedri, que tornava després de 5 setmanes fora per una lesió. I la primera pilota que ha tocat el canari ha acabat en gol. Pedri s'ha inventat una passada meravellosa per a Raphinha, que ha enviat la pilota al fons de la porteria amb una rematada fantàstica al primer toc (62'). Amb l'empat les forces s'han igualat. El Barça s'ha tornat a assemblar al de la primera meitat i ha buscat el 2-3, amb una falta de Raphinha i un xut des de la frontal de Joao Félix. El PSG, però, ha continuat generant perill en atacs llampec. En el minut 75, Dembélé s'ha quedat sol, però el seu xut creuat se n'ha anat a la base del pal. Només dos minuts després, però, ha marcat el Barça, en una acció a pilota aturada. Gündogan executa un córner a l'àrea petita, Donnarumma es queda sota pals i Christensen, que acaba d'entrar, marca a pler (77'). Els últims 10 minuts han estat un atac constant del PSG, que ha buscat amb insistència l'empat, però el Barça, amb sofriment, ha aconseguit aguantar un 2-3 d'or, i de molts quirats.