El Barça ha de buscar noves maneres de fer espai a la massa salarial per tal d'inscriure els nous fitxatges, com l'última contractació de Jules Koundé, qui el Barça pretén inscriure abans del partit de diumenge davant la Reial Societat, o d'altres futbolistes que possiblement aterraran al Camp Nou els propers dies. Els capitans, Sergio Busquets, Gerard PiquéJordi Alba i Sergi Roberto, s'han mostrat disposats en tot moment a ajudar el club quan ho ha necessitat.

Sergi Roberto Gerard Pique Sergio Busquets Jordi Alba FC Barcelona @FCBarcelona
Els capitans del Barça, Sergi Roberto, Gerard Piqué, Sergio Busquets i Jordi Alba, disposats a ajudar el club / Foto: @FCBarcelona

Els capitans, al rescat 

En el cas de Piqué, durant els darrers dos anys s'ha diferit un total de 30 milions d'euros, i l'estiu passat va renunciar de manera definitiva a gran part del seu sou garantit d'aquest curs i del següent (una mica més de 15 milions), així com la reducció d'ingressos en variables.

La normativa de La Liga, segons informa el diari Marca, no permet que una nova rebaixada de sou torni a donar marge a la massa salarial per a la plantilla. Tan sols ho faria, en els casos dels jugadors que ja ho hagin fet, una renúncia d'una quantitat superior a les ja perdonades. És a dir, si Piqué renuncia a una nova part del seu sou no generaria Fair Play Financer per poder inscriure als nous fitxatges. Donada aquesta circumstància, ni el Barça ni Piqué contemplen la possibilitat de rebaixar-se el sou en una quantitat superior a les anteriors esmentades.

Gerard Pique entrenamiento Barca / Foto: FC Barcelona
Gerard Piqué no pot rebaixar-se més el sou / Foto: FC Barcelona

Sergio Busquets, en canvi, avança en converses amb el club respecte a la mateixa qüestió; amb la condició, segons el diari Sport, que l'estiu de 2023 el deixin sortir si així ell ho considera. Jordi Alba es va rebaixar la seva fitxa a l'agost del'any passat, i Sergi Roberto va renovar aquest estiu amb una nova renúncia.

Davant l'adversitat, Ter Stegen i Pjanic podrien rebaixar-se el sou

El bosnià Miralem Pjanic finalment es quedarà al Barça, on haurà d'acceptar retocar la seva retribució. Xavi Hernández considera que Pjanic és el millor revulsiu per a Sergio Busquets, després de la gran pretemporada que ha completat aquest estiu i de la sortida de Nico González al València de Gennaro Gatusso. El migcampista de 32 anys ja va acceptar retocar el seu sou fa un any, quan va marxar cedit al Beşiktaş.

Miralem Pjanic Barca Champions Europa Press
Miralem Pjanic es quedarà una temporada més a can Barça / Foto: Europa Press

El Barça també parlarà amb Marc-Andrté Ter Stegen, qui ha informat la junta de Joan Laporta que ell també acceptarà una rebaixada de sou si el club precisa d'aquest ajut i li ho demana.