Nova baixa pel FC Barcelona 2022/23. En aquest cas, és Nico González la sortida d'un Barça que, a més a més, ha anunciat la renovació del jove gallec fins al 2026 i l'actualització de la seva clàusula de rescissió de 500 a 1000 milions d'euros. Nico buscarà acumular el minutatge que Xavi Hernández no li podia prometre i el tractarà d'aconseguir a les files del València, amb qui ha firmat un contracte de cessió sense opció a compra que s'exhaureix a la conclusió de la pròxima temporada.

L'operació Nico González és l'avantsala d'una setmana frenètica

Després que l'activació de la quarta palanca econòmica hagi permès al Barça inscriure a sis dels set futbolistes de la plantilla que encara no figuraven amb fitxa a la Lliga, la baixa de Nico González és l'avantsala de què podria ser una setmana frenètica pel que fa a l'operació sortida. El Manchester United ha posat fil a l'agulla per ultimar les negociacions per fitxar Frenkie de Jong. Mentrestant, un altre neerlandès, Memphis Depay, estaria a la recta final de la seva etapa com a futbolista culer després que el club i l'entorn del neerlandès estiguin molt a prop d'acordar la rescissió de contracte i la seva posterior arribada a la Juventus de Torí. D'afegida, Gennaro Gattuso també estaria molt a prop de convèncer Abde per recalar a Mestalla també en qualitat de cedit. D'aquesta manera, i podent prescindir de fitxes importants com ho són sobretot les dels neerlandesos, l'entitat catalana podria inscriure un Jules Koundé que, de moment, ha quedat fora de la Lliga Santander.

La cúpula directiva culer estudia la viabilitat 'd'altres palanques' per tal de seguir guanyant marge pel que fa a la massa salarial. En aquest cas, el club ha assenyalat cap als sous de Gerard Piqué i de Sergio Busquets per tal de fer coixí en aquest aspecte. Emmotllar les condicions salarials dels capitans podria ser una solució en el termini immediat, però les últimes publicacions de Relevo assenyalen que les negociacions entre Barça i Piqué i Busquets, respectivament, han quedat congelades i sense data de represa programada.

Nico González, víctima del foc amic de Pjanic

Xavi Hernández ja avisava durant la pretemporada que tots els futbolistes de la plantilla partien amb les mateixes possibilitats de formar-hi part. Extrapolat al cas de la posició de pivot — i evidenciant que és Busquets el titular — les paraules del tècnic afirmaven que Nico no tenia cap mena d'avantatge pel fet de ser del planter o de ser més jove que la seva competència: Miralem Pjanic.

Miralem Pjanic Barca Champions Europa Press
Miralem Pjanic, durant un partit entre el Dynamo de Kíiv i el Barça / Foto: Europa Press

A més a més, i si s'obvien els mèrits dels futbolistes durant la pretemporada, el bosnià partia clarament en desavantatge també si es té en compte el context en què va arribar al Barça i el difícil transcurs de la seva travessia per Turquia. Amb tot, i després que el mateix Xavi fes balanç de les prestacions d'ambdós jugadors, s'ha decantat per l'ex de la Juventus, relegant a Nico a la rampa de sortida. En aquest cas, cessió d'un any cap al València, on s'espera que es consagri com a titular tal com ho va fer un any enrere l'exblaugrana Ilaix Moriba.