Frenkie de Jong cada vegada està més a prop de sortir del Barça. El centrecampista neerlandès és el jugador que més cobra de la plantilla, després de l'acord exprés al qual va arribar amb Josep Maria Bartomeu poc abans de la seva dimissió, i des d'aleshores es nega a adequar-se el salari. El Barça necessita rebaixar la massa salarial de la plantilla, per complir el Fair Play financer de la Lliga, per la qual cosa ha decidit prendre una decisió dràstica. El club li ha ofert la renovació a De Jong, ampliant els anys de contracte a canvi d'una rebaixa salarial. En el cas que el neerlandès no l'accepti, serà traspassat a l'estiu.

Fa dues temporades, el Barça ja va pressionar De Jong perquè marxés, aprofitant una oferta de 80 milions del Manchester United. El gran problema va ser que Mikky Kiemeney, la parella del jugador, no volia canviar el sol de Barcelona pel clima gris de Manchester, la qual cosa va portar el jugador a aferrar-se al seu contracte per continuar vestint de blaugrana.

Frenkie de Jong, preocupat durant un partit del Barça / Foto: Europa Press
Frenkie de Jong, preocupat durant un partit del Barça / Foto: Europa Press

Oferta del Tottenham a De Jong

La situació, tanmateix, ha canviat. D'una banda, De Jong està cansat de no guanyar títols i de veure's sempre a l'ull de l'huracà. Les crítiques pel seu joc no paren de créixer, mentre que ja no és aquell jove talent que va aterrar a Barcelona amb ganes de menjar-se el món. A tot això s'afegeix que la primera gran oferta que ha rebut ja no procedeix de Manchester, sinó de Londres, una ciutat que atreu Mikky Kiemeney. La trucada, segons apunten des d'Anglaterra, ha estat del Tottenham Hotspur, que ha decidit tirar la casa per la finestra per lluitar una vegada per sempre per la Premier League.

Fa anys que els spurs intenten lluitar de tu a tu amb el Manchester City, el Liverpool i l'Arsenal, els últims dominadors d'Anglaterra. Aquesta temporada, a la fi, té opcions reals de tornar a la Champions League, la qual cosa el duria a reforçar-se amb grans jugadors per continuar creixent. I en aquesta equació apareix Frenkie de Jong.

Frenkie de Jong Barça Porto / Foto: Europa Press
Frenkie de Jong, conduint el pilota / Foto: Europa Press

El Barça li posa preu: 100 milions d'euros

El Barça li donarà totes les facilitats a De Jong perquè se'n vagi, però en cap cas no el malvendrà. El club necessita diners i la Premier League està pagant autèntiques barbaritats per jugadors amb menys caixet que el neerlandès. El Barça, de fet, no pensa vendre De Jong per menys de 100 milions d'euros, una quantitat adequada si es té en compte que recentment s'han pagat 121 milions d'euros per Enzo Fernández i 115 milions per Moisés Caicedo.

La pilota, doncs, és a la teulada de Frenkie de Jong, que aquesta vegada no sortirà amb la seva. Si tant vol al Barça i aprecia vestir de blaugrana, ha de seguir l'exemple dels seus companys i ajudar el club acceptant una rebaixa salarial. Si no, té la porta oberta. Pot triar la ciutat que més li agradi, previ pagament de 100 milions d'euros.