La moció de censura contra Bartomeu traspassa les fronteres catalanes, i també espanyoles. De fet, dels més de 100 punts de recollida de signatures que Més Que Una Moció ha habilitat, no tots són dins l'estat espanyol. N'hi ha a França, Alemanya, Anglaterra, Rússia i, fins i tot, Xile. Però a Polònia no, i això ho posa complicat pels socis culers que resideixen en aquest país.

És el cas de Michał Gajdek, que no volia deixar escapar l'oportunitat de participar en la moció de censura. Per llocs com Polònia, on no hi ha cap punt de recollida oficial, l'única opció és demanar que els enviïn les butlletes, emplenar-les, i retornar-les a Barcelona o portar-les directament  a una seu propera, que en el seu cas seria la de Munic. Però Gajdek va veure que els dies passaven i les butlletes no arribaven i va decidir comprar un bitllet d'avió per agafar-les ell mateix i portar-les cap a Polònia.

"Al final sí que van arribar les que havíem demanat però les que vaig agafar jo també ens han servit perquè resulta que hi ha hagut més gent que volia firmar dels que ens pensàvem", ha explicat Gajdek en declaracions a El Nacional.cat, on ha relatat que van "distribuir les butlletes entre diferents ciutats poloneses i avui ens haurien d'arribar totes signades per poder-les enviar demà cap a Barcelona".

La Plataforma Més Que Una Moció comunicarà a principis de la setmana que ve el segon recompte, i Gadjek confessa que al principi no era massa optimista amb aquesta moció: "Era bastant pessimista. Fer-ho durant l'estiu, en temps de pandèmia i sense partits al Camp Nou... semblava impossible. Però ara crec que hi arribarem, amb molt poc marge, però hi arribarem."

A més, el polonès ha volgut lamentar la negativa al vot electrònic, que complica més la participació dels socis culers fora de les terres catalanes: "És una llàstima que no es pugui votar de forma telemàtica, encara que fos amb una firma electrònica certificada. El club té totes les nostres dades personals així que poden verificar qui està signant. Sóc advocat i entenc que els estatuts s'han de respectar, però ja es comenta que a les eleccions potser es pot votar per correu i seran més flexibles, així que no entenc per què no es podria haver fet ara", ha conclòs Gajdek, molest amb les dificultats que s'han trobat per poder signar la moció de censura.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat