Mentre segueix el procés de vacunació en tot el món per frenar el coronavirus, s'ha sabut que Leo Messi rebrà la vacuna xinesa abans de disputar la Copa Amèrica, segons ha informat TV3. Un torneig que se celebrarà aquest estiu durant els mesos de juny i juliol a Colòmbia i l'Argentina.

La vacuna de Sinovac

En concret, la vacuna que rebrà el crac del Barça serà de la farmacèutica Sinovac Biotech i li faran arribar a Barcelona. Per la seva part, la Confederació Sud-americana de futbol (Conmebol) obliga que tots els jugadors convocats per a la Copa Amèrica s'han de vacunar.

Leo Messi Argentina Bolivia EFE

Messi durant un partit amb l'Argentina / EFE

En aquest sentit, el president de l'ens, Alejandro Domínguez, va comentar que la vacuna "dona una eina més als nostres jugadors i tot l'entorn". "Tots sabem que un equip no està format només per jugadors, i tota l'organització tindrà l'opció d'estar immunitzada", va afegir.

La Conmebol va aconseguir 50.000 dosis de Sinovac i una de les grans polèmiques és que no està autoritzada en tots els països. Un dels que l'ha rebutjat és l'Argentina i això podria provocar que els jugadors d'aquell país s'haguessin de vacunar a l'Uruguai. Els futbolistes sud-americans que viuen a Europa, com Messi, se'ls hi enviaria la vacuna perquè arribessin a la Copa Amèrica amb una dosi injectada.

Gonzalo Belloso Messi samarretes Sinovac TUIT

Un dels detalls que va voler tenir Messi per les vacunes xineses va ser que va regalar tres samarretes firmades perquè les entreguessin a la farmacèutica Sinovac. "En anunciar les 50.000 dosis de vacuna per la Conmebol, vull explicar-los que els directius de Sinovac van mostrar la seva admiració per Lionel Messi, qui amb tota predisposició ens va enviar tres samarretes per a ells. Així que ell també és part d'aquesta fita", va comentar el secretari general de la Conmebol, Gonzalo Belloso.

Domínguez va explicar que l'arribada d'aquestes dosis "es tractava de la millor notícia que podia rebre la família del futbol sud-americà". "És un pas endavant enorme per vèncer la pandèmia de la Covid-19, però no vol dir de cap manera que baixem la guàrdia. Mantindrem el nostre treball responsable, el que ens va permetre concloure els nostres tornejos sense contratemps i sense alterar els formats", va afegir.

En clau blaugrana, el president Joan Laporta i Jorge Messi, el pare i representant de l'astre argentí, van tenir la primera reunió per parlar del futur del '10' i les conclusions van ser molt positives. De fet, el crac es quedarà al Camp Nou si es compleixen una sèrie de condicionants.

 

Imatge principal: Messi durant un partit amb la selecció argentina / EFE