Leo Messi és una estrella i una figura reconeguda a casa nostra, a l'altra banda de l'Atlàntic, però també a l'altra banda de l'Índic. I en plena campanya de vacunació mundial un petit gest de l'astre argentí del Barça ha estat una recompensa important de cara a la disputa de la propera Copa Amèrica de futbol.

La Conmebol i les vacunes de Sinovac

La Conmebol (Confederació Sud-Americana de Futbol) ha anunciat la donació per part de la farmacèutica xinesa Sinovac de 50.000 dosis de vacunes contra la Covid-19 previstes per als equips participants en els principals tornejos masculins i femenins de la propera Copa Amèrica. "Es tracta d'un suport concret per part de la firma xinesa a la realització de la Conmebol Copa Amèrica i a les altres competicions de futbol sud-americà", ha explicat l'organisme en un comunicat.

El president de la Conmebol, Alejandro Domínguez, ha expressat que "es tracta de la millor notícia que pot rebre la família de el futbol sud-americà". "És un pas endavant enorme per vèncer la pandèmia de la Covid-19, però no vol dir de cap manera que baixem la guàrdia. Mantindrem el nostre treball responsable, el que ens va permetre concloure els nostres tornejos sense contratemps i sense alterar els formats", ha afegit Domínguez.

Conmebol vacuna Sinovac TUIT

A més, han manifestat l'agraïment per "aquest gran gest de solidaritat i de suport de l'empresa Sinovac, que va comprendre que el futbol és una activitat fonamental per a l'economia, la cultura i la salut física i mental dels sud-americans". Així mateix, Domínguez ha agraït al president de l'Uruguai, Luis Lacalle Pou, que "va oferir desinteressadament els seus bons oficis per intervenir davant Sinovac Biotech Ltd" i "per la gestió ràpida i eficaç per a aquest assoliment que no té precedents en el futbol mundial".

Les samarretes de Messi

Però la notícia no s'acaba aquí ja que també hi ha un fet curiós. Messi, futbolista del Barça i capità de la selecció argentina, ha regalat com a agraïment tres samarretes firmades per ell a directius de l'empresa Sinovac. I sí, samarretes del Barça.

Això mateix ho ha anunciat Gonzalo Belloso, Secretari General Adjunt de Futbol i Director de Desenvolupament de la Conmebol, a través de les xarxes socials: "A l'anunciar les 50.000 dosis de vacuna per
a la Conmebol, vull explicar-los que els directius de Sinovac van manifestar la seva admiració per Lionel Messi, qui amb tota predisposició ens va enviar 3 samarretes per a ells. Així que ell també és part d'aquest èxit!!".

Gonzalo Belloso Messi samarretes Sinovac TUIT

Una notícia positiva per a la celebració d'una competició esportiva a Sud-amèrica. La vacuna xinesa Sinovac arriba amb força al món de l'esport.

 

Imatge principal: Leo Messi celebrant un gol amb el Barça / EFE