Era un secret a veus i falta que es confirmi. El Barça i Leo Messi han arribat a un principi d'acord per a la renovació del crac argentí i el nou contracte el vincularia per a les pròximes cinc temporades, segons ha avançat L'Esportiu. La clàusula de rescissió serà de 600 milions d'euros i des del club blaugrana no descarten que el '10' pugui complir tots els anys.

Anunci imminent

L'anunci serà imminent, de fet, aquesta mateixa setmana, entre aquest dijous i divendres. L'acord definitiu entre el Barça i el representant i pare del futbolista, Jorge Messi, es va tancar aquest dilluns i ara falta que Messi el validi. Ara mateix, el jugador està descansant a l'Argentina amb la seva família després de proclamar-se campió de la Copa Amèrica. Era el seu gran somni i ja té el primer títol amb la selecció.

Messi manteo Argentina Copa America EFE

Messi celebrant el triomf de la Copa Amèrica / EFE

El més probable és que el de Rosario, de 34 anys, jugui dues temporades més de blaugrana, fins a la temporada 2022-23 i després del Mundial del Qatar. Un altre dels desitjos de l'argentí és jugar a la MLS dels Estats Units i sembla que l'Inter de Miami de David Beckham seria el destí final.

Rebaixa de sou

La renovació de Messi també passa per una rebaixa de sou. El Barça té una delicada situació econòmica i el president Joan Laporta i la nova junta directiva estan fent tots els esforços per adequar-se al fair play financer de la Lliga. Messi cobrarà una quantitat en concepte de prima de renovació i de la seva fitxa per a la pròxima temporada d'uns 20 milions d'euros, sempre segons les mateixes informacions. Aquesta quantitat serviria per complir amb la normativa de la Lliga amb relació a la massa salarial.

Messi Joan Laporta / FC Barcelona

Messi i Laporta se saluden / FCB

La fitxa de la segona temporada serà més alta i el davanter cobrarà una altra considerable quantitat si es trenca el contracte l'any 2023. En qualsevol cas, la suma de tots els conceptes és inferior als 200 milions d'euros que s'havia publicat que cobraria Messi, segons L'Esportiu.

Si Messi vol continuar al Camp Nou després de la temporada 2022-23, rebrà una xifra inferior respecte a la darrera campanya i aniria decreixent. Un dels grans problemes per a la renovació de Messi era que ho aprovés la Lliga i els representants del Barça ja han presentat el nou document a l'ens presidit per Javier Tebas i l'han validat, sempre que l'entitat catalana segueixi rebaixant la massa salarial. En aquest sentit, la direcció esportiva blaugrana està tancant una operació que podria beneficiar les dues parts i que seria un intercanvi amb l'Atlètic de Madrid d'Antoine Griezmann per Saúl Ñíguez.

 

Imatge principal: Messi celebrant un gol amb el Barça / EFE