Calma abans de la tempesta. Leo Messi s'ha disfressat de superheroi en el dia que el Barça més el necessitava. Després de la crisi extraesportiva, sobre la gespa ha manat qui ho acostuma a fer, i l'argentí ha presidit amb un pòquer una victòria vital contra l'Eibar (5-0) abans del retorn de la Champions League. I a banda és líder provisional de la Lliga Santander i pressiona el Reial Madrid.

Messi, vital

Amb un inici fred i polèmic després de la mocadorada contra Josep Maria Bartomeu, ha arribat el festival de Messi. Quique Setién ha apostat per un esquema amb Arturo Vidal a l'extrem. També ha decidit que Lenglet fos el central que acompanyés Piqué, amb Semedo i Junior Firpo en els dos laterals. Però era igual qui jugués perquè l'important era saber que acompanyant Griezmann en atac estava el '10'.

Sempre que la grada s'enervava contra el president, qui presidia el partit des de la gespa mostrava les ganes que tenia de passar pàgina i centrar-se en el futbol. Messi estava bé, se sentia còmode i volia participar. I això és bo per al Barça. Si el capità vol marcar gols, tot l'equip el segueix.

messi barça efe

Però tot i que el Barça ha encaixat un gol al minut 4 de Sergi Enrich, anul·lat posteriorment per fora de joc, ha estat gràcies a les genialitats de l'argentí que els culers han gaudit d'una tarda de molts gols. Al minut 14 Messi inventava una jugada individual impossible des de la frontal de l'àrea que ha acabat amb dos rivals retratats i després amb molta classe ha fet el primer gol del partit. Però això no ha estat tot perquè després ell ha accelerat el partit i als minuts 37 i 40 ha fet dos gols més per completar el seu particular hat-trick. Feia quatre partits que no marcava però aquesta vegada ha decidit que ja tocava.

L'alegria de Braithwaite

El Barça ha dominat tant la primera com la segona meitat com ha volgut. L'Eibar és un equip que pressiona alt, que deixa molts espais, i al Barça això li va molt bé. Cap jugador blaugrana ha desentonat. En defensa, molt sòlids. Al mig del camp es feia córrer la pilota i es facilitava la fluïdesa del joc. I en atac hi han hagut els gols de Messi. L'únic però han estat les errades d'un 'superclasse' com Griezmann, que s'ha quedat sense marcar

I amb el partit controlat i el Barça relaxat, han arribat els canvis. Descansos per a Busquets, Piqué i Griezmann, i minuts per a Umtiti, De Jong i Braithwaite. Poc més de quinze minuts d'una nova il·lusió al Camp Nou. El nou davanter del Barça s'ha deixat la pell en cada esprint, en cada pilota que tocava i s'ha ofert en diverses ocasions a l'espai.

messi griezmann barça efe

Precisament Braithwaite ha estat qui ha servit a Messi abans que l'argentí fes el seu quart gol pocs minuts abans d'arribar al final del partit. El '10' ha estat de 10. I Arthur ha completat la maneta al minut 90 després que el nou davanter del Barça estigués a punt d'estrenar-se com a golejador.

L'Eibar continua sense guanyar el Barça i se segueixen acumulant les golejades blaugrana. I Messi, que ha calmat els culers, ja porta 20 gols en 11 partits disputats contra els bascos.

Ara el Barça apaga una mica l'incendi amb una victòria esportiva. I només queda esperar que arribi una setmana que marcarà el futur del club. Dimarts hi ha visita al Nàpols a la Champions i diumenge visita al Bernabéu, qui sap si ja amb el Barça líder. De moment, a l'espera del partit del club blanc al Ciutat de València, els blaugrana són líders a la Lliga.