Un dels noms propis de l'extensa entrevista de Jordi Évole a Leo Messi, emesa la nit d'aquest diumenge a La Sexta, ha estat el de Diego Armando Maradona, la mort del qual, com a tots, va deixar gelat el 10 blaugrana. "Em vaig assabentar de la seva mort per un missatge del meu pare. Va ser una bogeria. No m'ho podia creure", ha afirmat Messi. 

"Sabíem que el Diego no estava bé però no podia creure que hagués mort. Va ser una cosa terrible", ha afegit l'astre blaugrana, amb gest seriós i visiblement emocionat.

Ha estat llavors quan Messi ha estat qüestionat sobre si s'imagina que el seu funeral serà semblant al de Maradona, per la bogeria que es va viure a l'Argentina. "No me'l plantejo ni vull pensar-ho, però era normal pel que va ser el Diego i pel que va fer per l'Argentina. Va ser normal aquesta bogeria per acomiadar-lo. Maradona s'ho mereixia tot", ha sentenciat.

Messi, a més, ha afirmat que no sol pensar gaire en la mort i que quan ho fa en el que pensa és en com quedarà la seva família.

maradona messi GTRES

Una de les fotografies més recordades de Messi i Maradona / GTRES

Messi recorda el seu homenatge a Maradona

Qüestionat per l'homenatge que Messi li va fer a Maradona al partit contra Osasuna, el blaugrana ha recordat que la samarreta de Newell's se la va regalar el club de Rosario fa temps i que estava convençut que, malgrat portar un temps sense marcar, aquella tarda veuria porta i podria homenatjar Diego Armando Maradona. "Tenia el convenciment que anava a marcar. Va ser estrany perquè va aparèixer d'una jugada del no-res, quan menys ho estava buscant."

Messi Maradona Argentina EFE

Maradona, consolant Messi després de l'eliminació de l'Argentina al Mundial del 2010 / EFE

Tot seguit, Jordi Évole li ha preguntat pel cas de Paula Dapena, futbolista del Viajes EntreRías Futbol Femenino que es va negar a homenatjar Maradona al·ludint al cas de violència masclista en el qual al seu dia es va veure embolicat el pelusa. "Cada un és lliure d'opinar el que vulgui. Segurament a tothom no li ha agradat la seva manera de viure", ha afirmat Messi.

I és que no cal oblidar que, a banda de compartir vestidor albiceleste en el Mundial del 2010, quan l'Argentina va caure eliminada contra Alemanya, a Messi sempre se l'ha comparat amb Maradona, per a molts argentins el millor jugador de la història del futbol.

 

Fotografia principal: la icònica imatge de Leo Messi retent homenatge a Maradona / FCB