Leo Messi segueix fent més gran la seva llegenda. El futbolista del Barça ha liderat l'exhibició de la seva selecció contra Veneçuela (4-1) i ha contribuït a la golejada amb un gol i dues assistències. La diana de Messi l'iguala amb Gabriel Batistuta com a màxim golejador històric de la selecció amb 54 gols.

Ja han passat més de 10 anys des que Messi es va estrenar amb la selecció argentina i és que el primer gol el va aconseguir en un partit amistós contra Croàcia. És qüestió de temps que el 10 acabi liderant la taula de golejadors argentins i a més, establint un registre que dia d'avui es preveu molt complicat d'igualar.

Argentina posa la directa

La selecció del Tata Martino comença a trobar el camí que uneix bon joc i resultats. De la mà d'un inspirat Leo Messi i d'un efectiu Gonzalo Higuaín, Argentina va superar amb claredat a Veneçuela per segellar el bitllet per les semifinals de la Copa Amèrica.

Higuaín amb dos gols i Messi amb un altre i dues assistències, van ser imparables per una defensa veneçolana que es va veure superada per l'atac argentí. Tot i que a la primera part Veneçuela va rondar la porteria de Sergio Romero, li va faltar jerarquia a la selecció 'vinotinto' per imposar-se davant d'un rival que va necessitar molt poc per imposar la seva llei.

Argentina va encarrilar el partit a la primera part. El davanter del Nàpols va encertar a rematar a gol dues oportunitats i el porter Romero, a més, va aturar un penalti llançat a l'estil Panenka pel veneçolà Luis Manuel Sejias.

A la segona meitat, Messi i Lamela van sentenciar el partit per signar la millor actuació de l'Argentina en aquesta Copa Amèrica Centenario. El 10 del Barça brilla, amb més força que mai, amb la seva selecció.

Xile humilia Mèxic (7-0)

Quatre gols d'Eduardo Vargas i un recital de futbol, van servir perquè Xile passés ronda deixant pel camí a una desorientada selecció mexicana. L'actual campió d'Amèrica va parlar sobre el camp i de poc li va servir a Mèxic el domini de la grada del Levi's Stadium.

El partit enfrontava els dos equips més ofensius del torneig i no va decebre. Xile va optar per pressionar molt a dalt la sortida de pilota i abans del quart d'hora ja havien posat la primera pedra de la golejada.

L'heroi del partit va ser Vargas que va estar a punt de perdre's el partit per un problema de salud de la seva mare. Tot i això va deixar un pòquer pel record i va ser el principal artífex de la xiulada dels seguidors de Mèxic a la seva pròpia selecció.

La derrota es va agreujar per la forma en què es va produir. Amb una inoperància completa de Mèxic en atacar i contrarestar les virtuts marcades de Xile. La premsa local s'ha llevat amb fortes crítiques cap als mexicans.