Barcelona és una ciutat de cultura, de grans espectacles i també on s'hi poden veure els festivals del Barça i de Leo Messi. El Camp Nou ha viscut una nova exhibició de l'astre argentí en el segon partit oficial de la temporada a casa (8-2). Els blaugrana han demostrat contra l’Osca la seva voluntat de començar generant por als seus rivals i d'evitar les sorpreses. I també prenent-li el liderat al Reial Madrid.

Un gol matiner dels aragonesos ha posat la primera nota de color d’un partit ple de matisos, d’atreviment i d’un futbol enamoradís. Tant el Barça com l’Osca no han tingut por de res i han fet gaudir amb un intercanvi de cops constant que només ha durat 90 minuts i el que el VAR ha fet allargar.

Sorpresa passatgera

Ernesto Valverde no ha volgut sorpreses contra l’Osca, tampoc els futbolistes, i per això s’ha repetit d'inici novament l'onze que va endur-se els tres punts de Valladolid ara fa una setmana. Jornada complicada contra un debutant a Primera, i demostració, sobre el terreny de joc del Camp Nou, de les dificultats que aquest equip pot plantejar.

Que no hi ha rivals petits és un tòpic, però el Barça sap de primera mà que això és veritat. I ni que siguin debutants. Ja ho van patir la temporada passada contra el Girona, encaixant un gol al minut 3, tot i que va acabar amb golejada. I amb l’Osca no ha estat diferent. Amb la il·lusió de jugar al Camp Nou, al minut 2 ja s’ha avançat el Chuco Hernández. Primers símptomes de debilitat de la defensa blaugrana en un partit que no han estat encertats.

Messi posa el ritme

El Barça sempre que pot fia el seu futur en els cracs, i ara n’hi ha un que sobresurt de la resta: Leo Messi. Tot i la badada inicial, l’argentí, que ho entén i ho domina tot, ha capgirat la situació en ben poc temps. Un gol i una amenaça per encarrilar la golejada.

El ‘10’ ha posat en marxa la màquina golejadora a partir del minut 10 del partit, just quan ja ha trobat el seu lloc sobre el camp. Al minut 16, ell s’ho fa tot sol. Retall dins l’àrea, col·locació i definició amb la cama dreta.

I el partit ha seguit la tònica que ell volia. Monopoli del Barça. El conjunt català ha agafat les regnes del partit i s’ha convertit en un generador d’ocasions sense treva. Jordi Alba ha fet la clàssica jugada per l’esquerra, Messi ha amenaçat amb la rematada, i al minut 24 ha arribat el segon. Alba ha amagat la primera passada cap a l’argentí, i quan s’ha decidit en fer-la, Pulido s’ha fet un autogol.

El Camp Nou gaudeix d’un festival golejador

Menys de mitja hora de partit, tres gols, i els 72.892 espectadors en volien més. El VAR també ha volgut el seu moment i l’ha tingut. Una altra vegada un actiu Jordi Alba ha fet la seva jugada predilecta i Luis Suárez ha rematat a gol la seva assistència. Fora de joc assenyalat per l’assistent, però rectificació en fred pel vídeoarbitratge.

Un festival, només de 3-1, que no acabaria aquí. La primera meitat ha acabat amb cinc gols perquè l’Osca, mitjançant el català Álex Gallar, ha fet el 3-2 abans del descans.

Però la tarda ha estat un espectacle molt interessant. Defensivament amb molta passivitat a les dues bandes, però ofensivament un joc de gols. Setze minuts més de la segona meitat i tres gols més.

Primer ha estat Dembélé, reconfortat amb el seu inici de la temporada; després Rakitic, agafant el protagonisme del gol el dia que podia atrevir-se; i més de Messi, completant un doblet.

Després Messi també s'ha vestit d'assistent: passada cap a Jordi Alba al tram final, setè gol i liderat. I hi ha hagut temps de més. En l'afegit, penal sobre Luis Suárez, Messi el cedeix, i l'uruguaià també ha fet un doblet. Una golejada que podria haver estat més gran perquè dos travessers de Messi i Dembélé podrien haver augmentat un marcador que ja ha estat d'escàndol.

El líder ha estat Messi, però ofensivament el Barça ha demostrat efectivitat. L’Osca ha jugat amb atreviment, per oferir un gran espectacle, i l’espectador ho ha gaudit. El Barça arriba a l’aturada de seleccions amb nou punts de nou possibles i agafant el liderat de la Lliga.