Si Messi és Messi i el Barça és el Barça, no hi ha ningú que els combati (0-4). Ni un Espanyol crescut en la zona alta de la Lliga Santander. Però amb l'argentí desencadenat, no hi ha res a fer. I sort que només és el cinquè millor futbolista del món.

Leo Messi, Luis Suárez i Ousmane Dembélé, els tres escollits en l'atac del Barça, han resolt el partit en només 45 minuts. I l'argentí, novament reclamant ser el protagonista del partit, ha fet el doblet de falta a la segona part. El '10', el millor futbolista del derbi, ha seguit fent història i marcant rècords: ja és el futbolista amb més derbis disputats (32 i empatat amb Xavi Hernández) i amb 20 gols ja és el màxim golejador contra l'Espanyol en Lliga.

El Barça imposa l'estil

Des del primer minut ja s'han vist clares algunes coses: que el duel de l'estil se l'enduria el Barça, que Gerard Piqué seria el centre de tots els xiulets i que Messi volia fer història. Potser el factor que tot aficionat perico volia evitar era aquest últim, i precisament ha estat el que ha tingut més pes.

Messi Victor Sanchez Espanyol Barca EFE

Amb Messi endollat i amb ganes d'exhibir-se, no fa falta mirar gaire qui té al seu costat. Però l'onze d'Ernesto Valverde ha estat l'esperat. Només Dembélé s'ha acabat guanyant el lloc d'un Coutinho decreixent. A la banda blanc-i-blava, Hernán Pérez ha fet valer el gol de la Copa per ser titular, Víctor Sánchez ha deixat un davanter fora, Melendo s'ha escorat en l'extrem i Duarte ha estat la solució per la lesió d'Hermoso.

Unes sensacions molt pròximes entre dos equips que pensen en positiu i que ara també comparteixen un mateix estil. Rubi ha dotat l'Espanyol de sortida de pilota, de pressió i de possessió, però tot i voler mantenir l'estil, el Barça ha acabat emportant-se el joc i el partit.

Amb Messi tot és diferent

El Barça ha mossegat, ha pressionat com mai i s'ha vist acompanyat per un capità més que líder. Messi ha estat el factor diferencial d'un Barça conscient de la fórmula per derrotar l'Espanyol. La ferocitat blaugrana ha acabat desmereixent el futbol d'un Espanyol possessiu.

A través de la pressió molt alta i de les visions de l'argentí, els blaugrana han pogut resoldre el partit en només una part. 45 minuts han estat suficients perquè Messi meravellés tot l'RCDE Stadium amb una primera falta impossible de les seves des de la frontal al minut 17. També ha estat l'assistent perquè Dembélé fes el segon al 26. I després Suárez ha sentenciat abans de marxar als vestidors.

Messi Vidal Espanyol Barca EFE

Potser ha estat la millor primera part del conjunt culer aquesta temporada, i això ha fet missió impossible les ganes de reivindicació de l'Espanyol. Però és que la primera part també podria haver tingut un marcador més gran perquè el Barça, amb Suárez i Messi traient novament el cap, han fet dos pals.

El partit, resolt a la primera part, no ha canviat gaire fins al final. L'Espanyol sí ha rebuscat entre la seva nova essència competitiva, però no ha trobat solució davant d'un Barça remogut per Messi, que ha resolt al minut 65, novament de falta, quan part dels aficionats blanc-i-blaus ja abandonaven la grada. Uns aficionats que no han pogut veure com el VAR deixava el conjunt local sense gol a falta d'un quart d'hora.

La pressió blaugrana ha deixat estèril un Espanyol faltat de solidesa defensiva i desconfiat en seguir l'estil que ha marcat el seu gran inici de temporada. I al final, el partit es converteix en el desè de Lliga que acaba sense victòria local a Cornellà contra els blaugrana. El Barça segueix sense patir amb el liderat i l'Espanyol es consolida a la zona mitja-alta de la classificació després de la quarta derrota consecutiva a la Lliga. I Messi segueix sent Messi, per a molts, el millor futbolista del món.