La selecció de l'Argentina ha viscut en molt poques hores un espectacular carrusel d'emocions. La flamant campiona del Món ha aconseguit profanar Maracanà amb una històrica victòria contra el Brasil, i en un ambient molt hostil, una alegria enorme que ha anat seguida de la notícia més inesperada, el més que probable adeu de Lionel Scaloni, un entrenador molt volgut per tota la plantilla. "Cal parar la pilota i posar-se a pensar, tinc moltes coses per pensar en aquest temps. Aquests jugadors ens han donat un munt al cos tècnic i necessito pensar molt què faré", va afirmar Scaloni després de la victòria contra el Brasil.

"No és un adeu ni una altra cosa, però necessito pensar perquè la vara és molt alta i és complicat seguir i és complicat continuar guanyant. Aquests nois el posen difícil, llavors toca pensar aquest temps. Els ho diré al president i als jugadors després. Aquesta Selecció necessita un entrenador que tingui totes les energies possibles i que estigui bé. Estic comentant el que està passant", va afegir el seleccionador.

Leo Messi Lionel Scaloni abraçada Argentina semifinals / Foto: EFE - Tolga Bozoglu
Leo Messi, abrantina semifinals / Foto: EFE - Tolga Bozoglu

Els motius de l'adeu d'Scaloni

Arribats a aquest punt, un dels temes de debat a l'Argentina és desxifrar quins són els motius que han dut Lionel Scaloni a plantejar-se la seva sortida de la selecció, una vegada ha aconseguit ple consens sobre la seva continuïtat. D'una banda, després de guanyar la Copa Amèrica i el Mundial, a més de vèncer el Brasil en Maracanà en un partit de les Eliminatòries, Scaloni entén que ja no pot aspirar a res més, la qual cosa provoca que intueixi que la motivació ja no pugui ser la mateixa.

A propòsit d'això, segons el diari Olé, cal afegir el desgast en les relacions entre Scaloni i els dirigents de l'AFA, especialment amb Claudio Tapia, el seu president, amb el qual va tenir una topada en les negociacions de renovació.

Javier Mascherano entrenament Barça EFE
Javier Mascherano, en la seva etapa com a jugador del Barça / Foto: EFE

Mascherano, l'elegit de Leo Messi

L'anunci d'Scaloni ha agafat tots per sorpresa, als dirigents de l'AFA, a la plantilla i a l'opinió pública, ja que la campiona del món té molts números de quedar-se sense entrenador. El seleccionador de l'Argentina sol estar sempre a l'ull de les crítiques i amb Scaloni s'havia aconseguit la tranquil·litat, per la qual cosa el seu adeu seria un dur revés al projecte. S'intentarà convèncer-lo que es quedi, però l'AFA ja està estudiant possibles substituts, per si Scaloni acaba marxant, com sembla que passarà.

I clar, en l'elecció del nou seleccionador té molt a dir Leo Messi, el gran capità, que estava encantat amb Scaloni, amb el qual havia aconseguit una simbiosi perfecta. I el nom de Messi és Javier Mascherano, el jefecito, que compleix tots els requisits que demana el càrrec. Mascherano és una persona molt estimada a l'Argentina, amb ascendència a la plantilla, un estudiós del futbol i, el que és més important, amb una excel·lent relació amb Leo Messi. En l'actualitat, Mascherano és l'entrenador de la selecció sub 20 de l'Argentina, per la qual cosa seria un substitut ideal d'Scaloni, per promocionar els joves talents argentins a la selecció absoluta.