El Barça posa la directa i fa un pas de gegant a la Lliga Santander després de derrotar el Betis (1-4). I tot ha estat gràcies a Leo Messi, que amb un hat-trick ha desencallat un partit complicat al Benito Villamarín, i al batallador Luis Suárez. I aquesta victòria es converteix en la primera final guanyada a la Lliga, tot esperant la de la Copa del Rei.

Combatre per la possessió

La victòria era obligada del Barça si volia fer un pas de gegant a la Lliga. L'Atlètic, el segon, havia perdut, i el Reial Madrid encara està lluny. I dit i fet. Els blaugrana han seguit el mode Champions que van demostrar contra el Lió i amb l'ajuda de Messi han acabat de complir l'objectiu.

Però la feina era complicada perquè el Betis, l'últim equip capaç de guanyar el Barça al Camp Nou en l'últim any i mig, ha volgut plantejar-li un nou repte. Els de Quique Setién i els d'Ernesto Valverde són els dos equips de Primera Divisió amb més possessió, i el partit ha estat una lluita constant per aconseguir guanyar la dada.

Arthur Betis Barca EFE

El Betis ha aportat el seu equip habitual, amb jugadors de toc i amb capacitat per combatre-li la possessió al Barça. I els blaugrana han sortit amb quatre migcampistes (Busquets, Rakitic, Arturo Vidal i Arthur), però la resta, els de sempre.

Ha estat una batalla de tu a tu per retenir la pilota. Primer ha estat el Betis l'equip dominant. Després el Barça. Però tot i el domini, sorgien imprecisions i també poques ocasions. Hi havia molta dificultat per arribar a l'àrea contrària.

Messi i Suárez resolen el partit

Després de la lluita per la possessió i de les poques ganes que es mostraven per marcar gols, ha aparegut l'exhibició de Messi. Primer amb el seu cinquè golàs de falta de la temporada al minut 18. I després, un esforç extra en el temps de descompte de la primera part per fer un doblet.

Els dos gols de l'argentí han estat els moments àlgids d'un Barça sòlid, combatiu amb la possessió, però que ha estat contundent quan ha fet falta. I més al segon temps, ja amb el Betis abocat a l'atac, quan els blaugrana han estripat el plantejament dels andalusos.

Messi Luis Suarez Jordi Alba Betis Barca EFE

Luis Suárez, més combatiu que mai, ha fet una assistència a Messi, però ha completat un gran partit també amb el seu olfacte golejador. L'uruguaià ha amenaçat en diverses ocasions la porteria de Pau López fins que s'ha inventat una jugada que perfectament podria haver firmat Messi. Des de pràcticament el mig del camp agafa la pilota, corre cap a la porteria rival deixant a terra tres rivals i completa la meravella des de dins l'àrea. Mala sort perquè ha acabat el partit lesionat.

Ovació per a Messi

Encara quedava mitja hora de partit, però el partit estava resolt. El Betis no ha deixat d'arriscar en la zona ofensiva, però la intensitat del Barça, comandada per Arturo Vidal, ha acabat per solucionar el partit. Només un gol de Loren a falta de vuit minuts per al final ha donat una alegria a l'afició local.

Però un dels grans moments del partit ha arribat al minut 85 quan Messi s'ha inventat un golàs que ha fet aixecar tot el Villamarín. Precisió espectacular de l'argentí per sumar un nou hat-trick en la seva carrera i els seguidors bètics dempeus ovacionant Messi.

El Barça aprofita la derrota de l'Atlètic de Madrid i deixa la Lliga una mica més sentenciada. Liderat amb deu punts de marge respecte els matalassers i ara toquen dotze dies de descans. Aturada de seleccions i creuarem els dits perquè no afecti el virus FIFA.