Després de perdre la batalla amb Ousmane Dembélé, el Barça aviat pot haver de renunciar a un altre jugador. Perquè Joan Laporta estava donant prioritat a les negociacions amb Ronald Araújo, i esperava aconseguir arribar a un acord per renovar el seu contracte. És un assumpte prioritari, veient que queda lliure el 2023, i aquest estiu seria l'últim en el qual podrien aconseguir diners amb la seva venda. Però la intenció és retenir-lo a la plantilla.

Xavi Hernández el considera imprescindible, i és titular indiscutible des que va arribar l'entrenador de Terrassa. Amb Ronald Koeman també era important, si bé no va acabar de ser un fix en les alineacions, de manera incomprensible. I és que sempre que ha estat sobre el terreny de joc ha demostrat les seves impressionants condicions físiques. Té una força descomunal, i una gran facilitat per recuperar pilotes. A més, té una maduresa poc habitual, en especial, tenint en compte que només té 22 anys, i gairebé no té experiència.

ronald araujo passi barça fcbarcelona europa press

Ronald Araújo/ Europa Press

L'internacional uruguaià és un dels pocs futbolistes que es deslliuren de les crítiques, i ha explotat tot el potencial que se li veia. Va ser una de les poques operacions amb sentit que va fer Josep María Bartomeu, i la seva pèrdua seria molt dolorosa per a tothom en el Camp Nou. Tanmateix, la realitat és que ara mateix està molt més a prop de marxar que de quedar-se. Perquè les converses no han progressat com estava previst, i han començat a sorgir les presses.

Araújo ha quedat molt decebut amb l'oferta que li han presentat, i no ha tardat ni un segon a descartar la proposta. Creu que mereix un reconeixement pel seu nivell i la seva importància, i això vol dir que espera una pujada de sou considerable. Actualment, és un dels que menys cobra en el Barça, una cosa que costa bastant d'entendre. Demana que se li valori, i en cas que no sigui així, no tindrà problemes en fer les maletes.

Sap que té la paella pel mànec, i malgrat que és molt feliç a Espanya, no tindrà problemes en iniciar una nova aventura per l'estranger. Laporta haurà d'apressar-se i donar prioritat a l'ex de Boston River. Xavi no vol que se'n vagi sota cap concepte, i no seria senzill trobar-lo un substitut de garanties.

El Liverpool, molt pendent d'Araújo

Entre els grans interessats del xarrúa es troba el Liverpool, per petició expressa de Jürgen Klopp. Els 'reds' li prometen la titularitat, i un paper protagonista en les seves alineacions. Però no és l'únic gran de la Premier League que segueix els seus passos, ja que el Chelsea és un altre club que no perd detall del que passa.

Tuchel Chelsea EuropaPress

Thomas Tuchel/ Europa Press

Thomas Tuchel perdrà Antonio Rüdiger, i l'elegit per omplir el seu buit és Araújo.

Els diners no són cap problema per a ells.