Malgrat que la Lliga no està vivint el seu millor moment, sobretot si ho comparem amb els anys daurats en els quals Barça, Reial Madrid i Atlètic de Madrid dominaven Europa, la realitat és que continua sent una de les millors competicions del món. De fet, segurament, després de la Premier League, és la competició capaç d'aglutinar a més estrelles del món. Els equips anglesos són a un altre nivell en l'àmbit econòmic, però a LaLiga EA Sports també hi ha futbolistes de primer nivell, que perceben un salari molt elevat i ara són totalment públics.

El diari L'Equip francès ha publicat recentment el rànquing dels jugadors més ben pagats de la Lliga, ocupat íntegrament per futbolista del Barça, el Reial Madrid i l'Atlètic i amb una gran sorpresa inesperada en primer lloc.

Robert Lewandowski i Gündogan durant un entrenament del Barça / Foto: EFE
Robert Lewandowski i Gündogan durant un entrenament del Barça / Foto: EFE

David Alaba, el futbolista de la Lliga amb un contracte més alt

I és que a diferència del que podria esperar qualsevol seguidor de la Lliga, el futbolista amb un contracte més alt és David Alaba. El jugador austríac és una estrella internacional, però és inusual veure en aquests rànquings defensors. El '4' blanc percep 1,88 milions d'euros bruts al mes, és a dir, més de 20 milions anuals, una xifra que el col·loquen a dalt de tot d'aquest top. Cal destacar que Alaba no ha tingut una temporada afortunada, ja que el mes de desembre passat va patir una lesió que el va obligar a passar per la sala d'operacions i a perdre's el que queda de temporada.

David Alaba lesió genoll Gerard Moreno / Foto: EFE - Daniel González
David Alaba pateix una lesió al genoll durant un xoc amb Gerard Moreno / Foto: EFE - Daniel González

Lewandowski, molt a prop de Alaba

En segon lloc, sí que ja trobem Lewandowski, un jugador que era esperable veure en aquestes posicions. El davanter polonès va arribar al Barça sent un dels davanters més sol·licitats del món i és molt a prop del salari que percep Alaba. El '9' blaugrana té un salari d'1,87 milions d'euros bruts al mes, és a dir, pràcticament, el mateix que el defensa del Reial Madrid.

Vinícius JR tanca el podi...

En tercer lloc, en canvi, tornem a tenir un jugador del Reial Madrid. L'encarregat de tancar aquest top-3 és un Vinícius JR que ja es troba lleugerament allunyat dels dos primers, ja que percep 1,67 'quilos' mensualment.

Vinícius Reial Madrid / Foto: EFE
Vinícius celebra un gol amb el Reial Madrid / Foto: EFE

... al costat de Jude Bellingham

D'altra banda, Jude Bellingham es troba al mateix esglaó salarial que el seu company. Les dues estrelles ofensives del Reial Madrid perceben el mateix salari, un equilibri que podria trencar-se el pròxim estiu amb la possible arribada de Kylian Mbappé, que arribarà sent el futbolista més car del món i que alterarà per complet aquest rànquing.

Ilkay Gündogan tanca el top-5

En cinquè lloc, tancant aquest top, tenim Ilkay Gündogan. El germànic va arribar al Barça després de ser el capità d'un Manchester City que va conquerir un històric triplet i rep poc menys que Bellingham i Vinícius.

Ilkay Gündogan, durant el passat Barça - Nàpols de la Champions League / Foto: Europa Press
Ilkay Gündogan, durant el passat Barça - Nàpols de la Champions League / Foto: Europa Press

Oblak, el jugador més ben pagat de l'Atlètic de Madrid

Tots els jugadors que integren les cinc primeres places són futbolistes del Reial Madrid i el Barça, però la sisena plaça és reservada per a Jan Oblak, el més ben pagat de l'Atlètic de Madrid.