L'escuderia Mercedes de Fórmula 1 ha anunciat que els seus monoplaces canviaran de color i aquesta temporada seran negres. Enrere quedarà el platejat, però serà per un motiu de pes: "Contra el racisme i la discriminació en totes les seves formes".

La base dels cotxes del britànic Lewis Hamilton i del finlandès Valtteri Bottas serà totalment negra, unint-se a el moviment "Black Lives Matter" que es va desencadenar en les últimes setmanes després de la mort per asfíxia de George Floyd als Estats Units, víctima de la violència policial. "Aquest moviment ens ha fet veure que necessitem noves mesures i accions en la lluita contra el racisme i contra totes les formes de discriminació. Com a equip, hem utilitzat les últimes setmanes per escoltar les perspectives dels membres del nostre equip, per aprendre i per reflexionar sobre com és el nostre equip avui i com volem que sigui en el futur", ha explicat Mercedes en un comunicat.

Mercedes també afrontarà el 2020 amb la promesa pública de "millorar la diversitat" dins de l'equip i amb una declaració contra del racisme i totes les formes de discriminació. Inclourà la frase "End Racism" (acaba amb el racisme) en l'halo dels seus monoplaces i exhibirà l'etiqueta #WeRaceAsOne (correm com un) en els miralls de l'W11.

A més, abans que finalitzi aquesta temporada, Mercedes té previst anunciar la creació d'un programa de diversitat i inclusió per sensibilitzar els membres del seu equip, millorar els processos de reclutament i desenvolupament, l'accessibilitat i fomentar iniciatives educatives específiques per donar suport a persones talentoses d'entorns poc representats perquè puguin aspirar a arribar a la Fórmula 1.