El Reial Madrid s’ha imposat al Melilla (0-4) en el partit d’anada dels setzens de final de la Copa del Rei. Els nord-africans hi ha posat cap, cor i cames, però s’han topat amb un Madrid correcte que només ha necessitat “dos collons” per fer valer la diferència de categoria.

Primer temps sense sorpreses

El Madrid arribava a Melilla amb entrenador nou i ferides obertes. Després del sotrac viscut al Camp Nou, l’excursió al continent africà no semblava entusiasmar massa als blancs, conscients que la redempció de l’afició no s’aconsegueix en camps de 2aB.

El què per uns era un tràmit per altres era el partit de la temporada. L’Estadi Municipal Álvarez Claro de Melilla ha presentat un ple fins a la bandera per veure com el seu equip -segon classificat a la categoria de bronze del futbol espanyol- s’enfrontava al campió d’Europa.

Davant d’aquest escenari, l’interí Santiago Solari ha presentat un onze molt competitiu, amb la presència de només dos jugadors del filial (Javi Sánchez i Vinícius) i del capità, Sergio Ramos. L’entrenador argentí és conscient que el seu paper al primer equip serà testimonial, però amb bon criteri ha decidit no jugar-se-la. Una nova derrota hagués estat tan ridícula com traumàtica.

Si algun culer s’esperava un nou ‘alcorconazo’, les seves aspiracions, com les del Melilla, s’hauran evaporat ben aviat. Al minut 28, Karim Benzema ha fet el gol més fàcil de la seva vida després de rematar sobre la línia de gol una centrada d’Álvaro Odriozola, i al 45, just abans del descans, Marco Asensio ha duplicat l’avantatge. Per el camí, Vinícius s’ha reivindicat a base de desequilibrar des de l’extrem esquerre.

Els tics de Lopetegui

A la segona meitat Solari ha fet entrar a Federico Valverde i a Nacho, que han substituït a Benzema i Nacho respectivament, i el cert és que ho ha pogut pagar car. Els primers minuts del segon temps han estat propietat del Melilla, però Yacine Qasmi no ha pogut rematar una centrada que hauria significat l’1-2.

Amb el pas del temps la lògica s’ha imposat i el Madrid ha tornat a dominar la pilota sense discussió. Ceballos, Asensio, Llorente, Vinícius... tots han tingut ocasions per anotar el tercer gol, però el xuts guanyadors els han trobat Odriozola i Cristo en dues jugades de futbol escocès. Julen Lopetegui ja no hi és però els seus tics sí: el Madrid necessita generar moltes oportunitats per marcar gols.

El Reial Madrid ha complert el tràmit de guanyar un partit que no podia perdre. L’equip no ha recuperat sensacions però ha deixat l’eliminatòria sentenciada, i ara, gràcies al format caduc de la Copa del Rei, gaudirà d’un partit de tornada sense res en joc on podrà provar de reconciliar-se amb l’afició.