El Reial Madrid ha caigut aquest dimarts contra el PSG a l'anada dels vuitens de final de la Champions League per culpa d'un golàs de Kylian Mbappé en el temps de descompte. El davanter francès ha aconseguit l'1-0 en el 22è xut a porteria dels parisencs, que fins aquell moment havien xocat una vegada rere una altra contra un insuperable Courtois, que fins i tot ha estat capaç d'aturar-li un penal a Messi.

El conjunt blanc, que no ha generat ni una sola ocasió de gol en tot el partit, haurà de remuntar ara al partit de tornada, al Santiago Bernabéu, un duel per al qual Carlo Ancelotti no podrà alinear ni a Casemiro ni a Mendy, per acumulació de targetes grogues. Cal tenir en compte, això sí, que ja no hi ha valor doble dels gols marcats a domicili.

Messi PSG Reial Madrid EFE

Leo Messi no ha estat encertat contra el Reial Madrid / EFE

La primera part, del PSG

La primera part ha estat un monòleg del PSG, que a través de llargues possessions ha sotmès un Reial Madrid massa cautelós, que només intentava sortir mitjançant passades en llarg a Vinícius. Al minut 5 ha arribat la primera ocasió dels de Pochettino, en una gran acció personal per la banda esquerra d'Mbappé, que després d'un retall en sec ha centrat al punt de penal. Di Maria ha rematat de volea, però el xut ha sortit per sobre del travesser. Molt més clara ha estat la següent ocasió, en el minut 18. Passada mil·limètrica de Messi per a Mbappé, que es planta només davant de Courtois. El xut del francès, forçat, l'ha tret el porter amb els peus.

A poc a poc, i malgrat que el PSG ha continuat portant el pes del joc, el Reial Madrid ha estat trenant jugades més llargues, equiparant la possessió i apropant-se a la porteria de Donnarumma, malgrat que en tota la primera part l'equip d'Ancelotti no ha generat cap ocasió de gol. El PSG ho ha intentat amb diverses passades a l'espai, per a Mbappé, que unes vegades Carvajal i unes altres Militao han aconseguit salvar-les.

Courtois PSG Reial Madrid EFE

Courtois li ha parat un penal a Messi / EFE

Messi falla un penal i Mbappé marca

Després del descans, el domini del PSG no només s'ha intensificat, sinó que els de Pochettino han començat a generar perill real, amb ocasions molt més clares. En el minut 50, Courtois ha evitat l'1-0 amb una gran parada a xut d'Mbappé i poc després ho ha intentat Messi, però el porter del Madrid ha agafat la pilota en dos temps. I en el minut 62 ha arribat la jugada decisiva del partit, penal clar de Dani Carvajal sobre Mbappé i Messi veu com Courtois li encerta la intenció i el desvia.

L'errada del penal no ha desanimat el PSG, que durant molts minuts ha tingut sotmès al Reial Madrid. Els de Pochettino, però, han continuat negats en la rematada final, veient com una arribada rere una altra quedaven en no res. I quan semblava que el 0-0 inicial no es mouria, Mbappé s'ha inventat una acció de crac per marcar l'1-0. Justícia davant d'un Reial Madrid excessivament garrepa.

Imatge principal: moment en què Mbappé supera Courtois en el PSG-Reial Madrid / EFE