La Fórmula 1 ja coneix des de fa bastantes setmanes la graella completa per a la temporada 2024, que començarà el 2 de març a Bahrain. No hi haurà grans canvis respecte a la campanya anterior, amb la qual cosa Max Verstappen tornarà a ser el màxim aspirant al títol. En canvi, sí que hi podria haver molts moviments de cara a la temporada 2025, que podrien trastocar per complet la realitat que hem viscut al Gran Circ durant els últims anys.

S'acosten grans canvis de cara al 2025

De fet, el primer gran moviment ja està confirmat: Lewis Hamilton serà nou pilot de Ferrari, ocupant, molt probablement, el buit que deixarà lliure Carlos Sainz. Per tant, queda oberta una vacant a Mercedes, que podria adjudicar-se l'actual pilot espanyol de l'escuderia italiana. Ara bé, aquest moviment no està del tot confirmat, i no és descartable que Sainz acabi optant per una altra via, com podria ser la de Red Bull.

Lewis Hamilton bandera / Foto: Europa Press
Lewis Hamilton, celebrant un triomf amb Mercedes / Foto: Europa Press

I és que a Red Bull també hi podria haver un altre adeu dolorós. Òbviament, el sacrificat no serà Max Verstappen, sinó que seria un Sergio Pérez que ve de firmar una temporada decebedora. Malgrat tenir el segon millor cotxe de la graella, ha quedat molt lluny el seu company d'equip en la classificació general, protagonitzant algunes actuacions inacceptables. L'escuderia austríaca continuarà confiant en el mexicà aquest any, però la seva paciència podria esgotar-se a finals d'aquest curs.

Max Verstappen li tanca la porta de Red Bull a Fernando Alonso

És en aquest punt és quan els rumors comencen a florir. Un lloc a l'equip que ha dominat els últims anys de la Fórmula 1 és molt preuat i diversos pilots de la graella estarien desitjant ser el nou company de Max Verstappen. El nom de Carlos Sainz ja és a sobre de la taula, mentre que el de Fernando Alonso queda a la recambra. L'asturià acaba la seva vinculació contractual amb Aston Martin a finals d'any i al seu cap podria passar buscar noves aventures.

Max Verstappen Fernando Alonso / Foto: EFE
Max Verstappen i Fernando Alonso comparteixen podi / Foto: EFE

Evidentment, l'opció de Red Bull seria una via idíl·lica per al seu tram final de cursa, però la realitat és que sembla un moviment poc probable. No perquè l'asturià i l'equip no vulguin, sinó perquè a Max Verstappen podria arribar a molestar-li que Fernando Alonso es converteixi en el seu nou company. El neerlandès ha acumulat prou èxits com per ser considerat com a intocable dins de l'escuderia austríaca i preferiria compartir box amb un perfil de pilot més baix abans que fer-ho amb una llegenda com és Alonso. I com no podia ser de cap altra manera, l'equip de la famosa beguda energètica respectaria la decisió del vigent campió del món.