La qüestió de la massa salarial torna a ofegar al BarçaJoan Laporta quadra comptes per tancar una plantilla el màxim competitiva possible tenint en compte la justa situació pel que fa als sous dels futbolistes. Encara hi ha molt a fer, però renovacions com la de Ronald Araujo es consideraven claus per assegurar el futur blaugrana, mantenint en tot moment, els seus emoluments en els límits pressupostaris que el club es pot permetre.

Joan Laporta y Ronald Araujo renovación @ronaldaraujo 4
Joan Laporta i Ronald Araujo, anunciant la renovació / @ronaldaraujo 4

Gavi i Sergi Roberto, pròximes tasques de Joan Laporta

Amb la de l'uruguaià ja rubricada, les pròximes que ha de tancar Joan Laporta són les de Pablo Gavi i la de Sergi Roberto, deixant de banda la qüestió d'Ousmane Dembélé, ja que ja s'accepta la seva sortida del club amb la carta de llibertat. De fet, en el cas de Sergi Roberto, la seva situació contractual també va ser molt a prop de significar el final de la seva carrera al Barça.

El reusenc, amb contracte fins al pròxim 30 de juny, cobra actualment 12 milions d'euros l'any, i tot i que acceptava retallar-se aquesta retribució, les seves demandes seguien estant per sobre de les que l'entitat culer podia oferir-li. Sigui com sigui, i segons avança el diari Sport, tant club com futbolista i el seu entorn han arribat a l'entesa gràcies a un esforç del jugador per seguir vestint la samarreta de l'equip de la seva vida. 

Joan Laporta Rafa Yuste Barca palco Camp Nou EFE
Joan Laporta i Rafa Yuste, a la llotja del Camp Nou / EFE

Sergi Roberto s'abaixarà el sou en un 60%

Segons l'esmentada font, el migcampista de 30 anys acceptarà una reducció salarial del 60%. El cas és que, l'encara contracte del dorsal 20 del Barça, el retribueix a raó de 12 milions d'euros l'any, mentre que el que signarà imminentment li adjudicarà 5 milions anuals. 

En un principi, i vistes les pretensions inicials del futbolista català, Mateu Alemany tenia clar que era un actiu prescindible de cara a la temporada vinent. A més a més, amb la figura de Nico González picant a la porta de la titularitat i l'arribada del migcampista ivorià Franck Kessié, Roberto queda encotillat a una posició de lateral on ja hi ha Dani Alves, Sergiño Dest i en la qual també sona per arribar César Azpilicueta.

Sergi Roberto sonriendo FC Barcelona Europa Press
Sergi Roberto, somrient / Europa Press

No obstant això, no és el primer cop que Xavi Hernández i Mateu Alemany discrepen amb alguna decisió, però Sergi Roberto, amic de Xavi i futbolista de la casa, tenia molts números per prolongar el seu contracte fins al 2023. 

 

Imatge principal: Xavi Hernández, rient a la banqueta del Barça / EFE