Vendre jugadors serà una obligació per al Barça, però Joan Laporta, Xavi Hernández, Jordi Cruyff i Mateu Alemany saben que no podran desprendre's de gaires jugadors importants. La idea és millorar la plantilla i aspirar a guanyar tots els títols. Ara mateix, però, aquesta no és la realitat. I a nivell econòmic encara s'han de resoldre molts i molts problemes.

Mateu Alemany, el director de futbol del Barça i el gran responsable dels fitxatges, ha viscut de tot des que treballa pel club blaugrana. Joan Laporta li va donar les claus del club en matèria de fitxatges i la veritat és que s'han aconseguit grans miracles. Però el Barça encara necessita més bones notícies.

Joan Laporta seriós al costat de Mateu Alemany i Eduard Romeu / Foto: EFE
Joan Laporta al costat d'Eduard Romeu i de Mateu Alemany / Foto: EFE

Araujo es va comprometre amb el Barça

Un dels noms que va sonar força el passat estiu per abandonar el club blaugrana va ser Ronald Araujo. El Barça estava pendent de la renovació del defensa uruguaià, que finalment va arribar a finals del mes d'abril. Però s'havia arribat a especular amb una sortida del defensa.

Van arribar ofertes de 40 milions d'euros per deixar-lo marxar, però Mateu Alemany es va mostrar molt ferm amb la seva postura de no donar cap opció a la negociació. I aquesta actitud del director de futbol del Barça va ser un dels millors fitxatges, ja que es confirma que Araujo no té substitut al Barça.

Xavi Hernández dando órdenes a Araujo en un partido de al Supercopa de España / Foto: EFE
Ronald Araujo rebent instruccions de Xavi Hernández / Foto: EFE

Araujo és un dels intocables del Barça

Després d'un inici de temporada marcat per una lesió, Araujo ha començat el 2023 de la millor manera possible. És titular indiscutible i partit rere partit és dels millors de l'equip. Contra el Vila-real va fer una nova exhibició futbolística i cap dels davanters rivals el van poder superar.

I ara mateix el Barça no vol ni pensar en una possible venda. Araujo s'ha convertit en un dels pocs intocables de la plantilla culer. I tot i que el defensa de 23 anys està valorat en 60 milions d'euros, des del Barça ja el taxen en més de 100 milions d'euros. I és normal que pugui rebre ofertes i que li puguin generar certs dubtes.

Araujo Betis FC Barcelona / Foto: Europa Press
Ronald Araujo jugant amb el Barça / Foto: Europa Press

El Barça necessita fer caixa per poder millorar la plantilla el proper estiu, però Ronald Araujo no entrarà en cap travessa per sortir del club blaugrana. L'uruguaià és un intocable que està demostrant cada setmana que ha de ser important al Camp Nou durant molts anys. Araujo és un dels futbolistes més importants del Barça a dia d'avui i alguns ja el consideren com un dels millors defenses centrals del món.