El Barça ara ha donat prioritat a la renovació d'una de les grans promeses de la pedrera, i un dels talents més grans que ha produït La Masía en molt temps. Perquè Joan Laporta i Mateu Alemany estan centrats en certificar la continuïtat de Lamine Yamal, que malgrat no haver fet el seu debut professional, sí que ha tingut l'oportunitat d'exercitar-se amb el primer equip en diverses ocasions, i ha deixat mostres del seu immens talent.

Tan sols té 15 anys, però això no ha estat un impediment perquè Xavi Hernández compti amb ell. Per edat, hauria d'estar en el Cadet A, no obstant això, ja és un dels pilars del Juvenil A, i ha marcat molts gols i ha repartit moltes assistències, malgrat jugar contra rivals tres anys més grans que ell. Les comparacions amb Leo Messi són habituals, i també té qualitats molt similars a les d'Ousmane Dembélé.

Lamini Yamal samarreta Barca juvenil / Foto: FC Barcelona
Lamini Yamal/ Foto: FC Barcelona

Juga com a extrem dretà, encara que la seva cama dominant sigui l'esquerrana, i destaca per la seva velocitat, la seva habilitat amb la pilota i la seva facilitat per marcar les diferències de cara a porteria. És lògic que té molts aspectes per millorar, però en el Camp Nou consideren que acabarà convertint-se en un dels millors atacants del planeta en un futur proper. I fins i tot es deia que podria entrar en la convocatòria de Copa del Rei contra la Ceuta, si bé l'elegit va acabar sent Ángel Alarcón.

Com era d'esperar, l'interès que existeix pel fitxatge de Lamine és immens. Aprofitant que encara no ha firmat un contracte professional, i que a l'estiu complirà 16 anys, de manera que podrà mudar-se a un altre país de la Unió Europea legalment, ha començat a rebre trucades d'equips de la Premier League i de la Bundesliga. En el Barça estan tranquils, i esperen que l'internacional espanyol sub 19, d'ascendència marroquina i de Guinea Equatorial, es quedi en el club que l'ha vist néixer.

I estan preparant un vincle de llarga durada, amb una clàusula de rescissió prohibitiva, per foragitar els seus admiradors.

Alemany negocia amb Yamal i amb el seu entorn des de fa setmanes

Per ser més concrets, Alemany, que negocia amb Yamal, la seva família i el seu agent des de fa diverses setmanes, li ofereix un vincle de tres anys de durada, amb una clàusula de sortida xifrada en 1000 milions d'euros.

Així mateix, també li prometen fer el salt al primer equip el pròxim curs, encara que amb fitxa del filial, i farà la pretemporada a les ordres de Xavi.