El futbol mou passions, i sobretot a Espanya. I tothom té dret a opinar de l'esport rei. També els polítics, que sembla que dient la seva sobre esport seran més propers als ciutadans. Un dels que mai s'ha amagat del seu caràcter esportiu és l'actual alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida.

De l'Atlètic i del Cholo

El dirigent del Partit Popular s'ha declarat obertament seguidor de l'Atlètic de Madrid, equip del qual és soci. I últimament sembla que gaudeix més que mai del seu equip. Líder de la Lliga i sent un dels grans d'Europa, des de l'arribada de Diego Pablo Simeone a la banqueta matalassera que són respectats arreu. I Almeida se sent orgullós de l'Atlètic.

L'alcalde de Madrid veu que l'equip és un altre des que va arribar Simeone, i aquest caràcter guanyador i de mai donar-se per vençut han fet créixer l'autoconfiança dels aficionats de l'Atlètic. El mateix Almeida confessa en l'últim número de la revista 'El Club del Deportista' que ell és 'cholista' perquè "si no hagués cregut i treballat, no hagués estat alcalde". I aquesta frase diu que l'extreu d'una declaració de celebració de Simeone del dia que van celebrar l'última Lliga matalassera de la temporada 2013/14: "Si es creu i es treballa, es pot".

Almeida pp Madrid Navidad Reyes Magos -Efe

Martínez-Almeida durant una entrevista / EFE

Agraïment d'Almeida al Barça

Però també ha parlat d'actualitat, i respecte la possibilitat de guanyar la Lliga i de tornar a alçar el títol de la regularitat, ha donat les gràcies al Barça: "I després hi ha un element determinant pel que jo estic gairebé per fer un homenatge al Barça a la ciutat de Madrid, que és el fitxatge de Luis Suárez". Una declaració que firma Almeida però que perfectament podria fer qualsevol seguidor de l'Atlètic de Madrid.

"Mai els estarem prou agraïts", afegeix. I és obvi que estigui agraït perquè gràcies a Luis Suárez l'Atlètic de Madrid està on està a la Lliga i té moltes opcions d'acabar aixecant el trofeu de campió. Suárez, que el Barça va descartar pel seu elevat sou, futbolísticament encara té molt a oferir i aquesta temporada està en plena lluita pel Pitxitxi i ja porta 19 gols. Veurem si atrapa Leo Messi, que en porta 23, i si finalment Suárez els acaba donant el tan esperat títol de Lliga.

Luis Suárez Atlético Real Madrid EFE

Luis Suárez celebrant un gol amb l'Atlètic de Madrid / EFE

Encara d'actualitat, ha parlat de l'Eurocopa de futbol que es disputarà entre els propers mesos de juny i juliol, assegurant que Espanya és candidata al títol: "Tenim molt bons jugadors i Luis Enrique és un gran entrenador per fer un bon paper".

 

Imatge principal: Martínez-Almeida amb Piqué i Ayuso en la presentació de la Copa Davis de tennis / EFE