La selecció espanyola de futbol ha fet fortuna gràcies al Barça. I en l'actualitat se segueix aprofitant dels joves talents que està traient la Masia. L'últim en apuntar-se a aquesta llista ha estat Lamine Yamal, que la Roja va forçar per fer-lo debutar abans que el Marroc s'avancés. Però no està tot dit i encara podria canviar de selecció.

Lamine Yamal ja ha debutat amb la selecció espanyola

Lamine Yamal, futbolista culer nascut a Mataró, podria jugar amb la selecció espanyola per motius de naixement i amb la selecció marroquina per motius familiars. Un jugador de només 16 anys que ja és un futbolista important al primer equip del Barça i que les dues seleccions fa temps que s'estan disputant.

Lamine Yamal ha defensat els colors de la Roja en les categories inferiors i ja ha debutat amb la selecció absoluta espanyola a les ordres de Luis de la Fuente. Va jugar un primer partit i aquest dimarts podria completar el segon. I això és una bona notícia per a la selecció espanyola.

Lamine Yamal RFEF
Lamine Yamal jugant amb la selecció espanyola / Foto: RFEF

Lamine Yamal, a punt de ser de la Roja per sempre

Però des del Marroc no es donen per vençuts i volen activar la 'regla Munir', que és la que va aprofitar pel cas de Munir El Haddadi, exjugador del Barça que també va tenir una gran irrupció al futbol professional i va ser convocat amb la selecció espanyola. Tot i això, ha acabat sent jugador del Marroc.

Lamine Yamal també es podria acollir al canvi de normativa de la FIFA en la qual no només és necessari debutar amb una selecció per convertir-se en jugador internacional per sempre d'aquell país, sinó que en els menors de 21 anys cal que facin fins a tres partits amb el combinat nacional abans que siguin bloquejats. Però si juga almenys un partit d'un Mundial, val igual.

En el cas de Lamine Yamal hauria de jugar fins a tres partits amb la selecció espanyola perquè quedi descartada l'opció del Marroc. De moment, el jove futbolista del Barça va debutar amb gol contra Geòrgia i tot apunta que aquest dimarts jugarà el seu segon partit oficial contra Xipre.

I ja pensant en el tercer partit i en el conseqüent bloqueig, totes les mirades estan posades en la convocatòria de la propera aturada de seleccions i en el partit que Espanya jugarà contra Escòcia el proper 12 d'octubre a l'Estadi de La Cartuja de Sevilla. I es creu que serà aleshores quan arribarà la tranquil·litat total. El Marroc, molt pendent de Lamine Yamal, però també sap que ho té molt complicat per convèncer-lo.