Marc Márquez torna a guanyar i aconsegueix la setena victòria de la temporada a San Marino per ser encara més líder. El vigent campió del món no vol sorpreses i ha sabut estudiar Fabio Quartararo durant tota la cursa per finalment en l'última volta batre'l i quedar-se amb un nou triomf.

Tot i sortir cinquè, tothom sabia que Márquez lluitaria per la victòria. I així ha estat. Maverick Viñales, el poleman, ha sortit bé i ha conservat el liderat en el primer revolt. Però el gran animador de la festa seria Quartararo.

El francès, de 20 anys, rookie de la categoria, volia estrenar-se guanyant al circuit de Misano. I no ha trigat gaires voltes en avisar Viñales, passar-lo i anar en solitari en busca de la victòria.

Primer ha estat una lluita de tres entre el francès i els dos catalans, però quan Quartararo els ha tret uns metres, Márquez ha reaccionat i ha deixat enrere Maverick. Aleshores el pilot de Roses ha vist que seria tercer perquè ningú els podia seguir el ritme, però tampoc tenia a l'abast apropar-se a la lluita per la victòria.

Des de les 22 voltes per acabar la cursa que Márquez s'ha posat a roda de Quartararo. I així ha estat fins a l'última. El de Cervera ha estat 21 voltes analitzant les traçades del francès, que mica en mica es confiava i imaginava com seria la celebració de la seva primera victòria a MotoGP.

Però Márquez és molt Márquez i quan han passat la línia de meta per afrontar l'última volta ha accelerat el ritme i ha arriscat. El català ha passat el francès, però Quartararo s'ha tornat. I lluny de regalar-li el primer triomf al francès, Márquez ha tornat a atacar, s'ha situat primer i ha acabat imposant-se.

El català ha aconseguit la 77a victòria al mundial de motociclisme, la 51a a MotoGP, i ha superat amb 89 podis els aconseguits pel mític Giacomo Agostini. I de regal, encara és més líder i el campionat del món està més a prop.