Dia per a recordar a la ciutat de Barcelona. Aquest matí s'ha corregut la Zurich Marató de Barcelona 2023 i s'han establert dos rècords. Tant en categoria masculina, gràcies a Marius Kimutai, com en la femenina, gràcies a Zeineba Yimer, s'han registrat les dues millors marques de la prova catalana.

Dia ideal per a la Marató de Barcelona

Cursa molt ràpida des de l'inici i preveient a mesura que passaven els quilòmetres que s'aconseguirien registres molt bons a la capital catalana. El temps, ennuvolat a l'inici i sortint el sol quan avançava la prova, a més de la bona temperatura per a la pràctica de l'esport, ha estat un regal per als corredors.

I és que apuntava a ser un nou any en el qual es recuperava encara méss la normalitat, ja que han corregut un total de 15.127 corredors i corredores pels carrers de Barcelona —amb un 55% d'estrangers—, arribant a xifres bastant properes a les edicions de la Marató de Barcelona prèvies a la pandèmia de la covid.

Dos grans rècords a la Marató de Barcelona 2023

Però és que el bon ritme dels corredors s'ha confirmat amb el pas dels quilòmetres. Fa unes setmanes la ciutat catalana ja va ser de rècord a la Mitja Marató, però és que a la Marató, ja amb 42,195 quilòmetres, també s'han superat totes les previsions.

En categoria masculina, èxit absolut de convocatòria, amb sis atletes que tenien marques inferiors a les 2 hores i 6 minuts. I tenint l'objectiu de rebaixar l'anterior rècord de Yihuniligne Agane, amb un temps de 2h05'53". I s'han acabat confirmant les bones notícies.

L'atleta de Bahrain Marius Kimutai ha aconseguit batre el rècord vigent amb un temps de 2h05'06", que ha estat 47 segons inferior a l'anterior millor marca. Però és que el marroquí Othmane El Goumri, el segon classificat (2h05'12"), i el turc Kaan Kigen Ozbilen, tercer classificat (2h05'38"), també han superat l'anterior rècord de la prova.

Però és que en categoria femenina també hi ha hagut cursa de rècord, però batent per bastant més la millor marca. L'etíop Zeineba Yimer s'ha acabat imposant amb un registre increïble de 2h19'44" (la 30a millor marca de la història de les maratons), superant l'anterior rècord, que era de la seva compatriota Meseret Gebre Dekebo amb un registre de 2h23'11". I la kenyana Selly Chepyego, la segona, i la romanesa Delvin Meringor, la tercera, també han baixat l'anterior millor marca de la Marató de Barcelona.

Una cursa, per tant, que ha estat rapidíssima i que ha deixat marques molt bones en les dues categories principals. Sembla insuperable, però segur que de cara a l'edició del 2024 hi han més evolucions tècniques i de material i hi podrien haver encara més rècords.