Les negociacions per renovar el contracte de Marco Asensio pel Reial Madrid estan en un punt mort. El futbolista mallorquí finalitza la seva vinculació amb els blancs l'estiu de 2023, però per evitar que surti totalment gratis en poc més d'un any, Florentino Pérez té dues opcions: vendre'l aquest mateix estiu, o renovar-lo.

Florentino no vol que Asensio cobri més

Esportivament, la intenció d'ambdues parts sembla ser arribar a un acord per més temporades, però econòmicament estan lluny una posició de l'altra. Perquè encara que hi ha hagut alguna proposta formal del Madrid, Asensio vol que li millorin el sou, una cosa que el límit salarial del club, i l'objectiu de fer fitxatges galàctics com el de Mbappé i Haaland, no permeten.

Marco Asensio Reial Madrid EFE

Asensio demostra que vol quedar-se, però no a qualsevol preu / EFE

Segons publica OK Diario, la proposta que Florentino Pérez ha traslladat a l'entorn del balear és un salari semblant a l'actual, que està al voltant dels 4,5 milions d'euros nets, encara que si es complissin algunes variables per rendiment individual podria ascendir fins als 6 milions.

No obstant això, massa condicionants per al jugador, que sap que des de la Premier League, sobretot l'Arsenal i el Liverpool, poden oferir-li 7 milions d'euros, sense variables pel mig, una cosa a la qual Florentino no està disposat a arribar. Asensio encara no ha donat una resposta formal a l'esmentada proposta, però segons els seus últims moviments, sembla difícil que accepti.

La Premier i el Milan, a l'aguait

A més, tenint en compte que el Reial Madrid vol reforçar-se en aquesta parcel·la del camp, possiblement els minuts d'Asensio siguin menys que els d'aquest any, o semblants, una cosa que complicaria poder complir aquestes variables individuals. Si les negociacions s'acabessin enrocant del tot, Asensio sap que haurà de marxar aquest mateix estiu.

raphael varane harry kane manchester united tottenham premier league europa press

Raphaël Varane lluita una pilota amb Harry Kane / Europa Press

Amb 26 anys, i després de sis temporades al primer equip madridista, i després que les lesions alentissin l'explosió d'un jugador que anava per a crac, pot acabar anant-se'n per la porta del darrere. Florentino ja va demostrar, per exemple, amb Raphaël Varane, que prefereix vendre un jugador un any abans que acabi contracte perquè un no se'n vagi gratis.

Varane va acabar fitxant pel Manchester United a canvi de 40 milions d'euros, i aquest valor de mercat té Asensio segons el portal Transfermarkt. Igual que el seu excompany, el seu futur, si és fora de Madrid, apunta a la Premier League, encara que des d'Itàlia, el Milà també li obre les portes del Calcio.

 

Imatge principal: Marco Asensio celebra un gol amb el Reial Madrid / EFE