L'inici de temporada de Marc Márquez ha estat una mica irregular. Malgrat que ha acumulat bones sensacions, sortint en diferents ocasions a les primeres places en les dues curses que s'han celebrat aquest any, la realitat és que sembla estar encara lluny de poder optar al títol Mundial. Encara s'està adaptant a una moto amb característiques particulars com la Ducati i ha d'exhibir un nivell encara major si vol somiar poder igualar els set títols de MotoGP que té Valentino Rossi sota els seus braços.

El Gran Premi de Las Américas, una oportunitat d'or per a Marc Márquez

És cert que queda molt any i pot passar de tot, però Marc Márquez ha de començar a firmar grans resultats si no vol quedar-se lluny a la taula classificatòria general i no perdre la confiança que Ducati ha dipositat en ell. I el pròxim cap de setmana del 12, 13 i 14 d'abril tindrà una gran oportunitat per tornar al podi i lluitar per la primera victòria de l'any, ja que la MotoGP es desplaça fins al Circuit de Les Amèriques, un dels favorits del pilot de Cervera.

Marc Márquez Doha / Foto: EFE - Noushad Thekkayil
Marc Márquez, pilotant durant el primer Gran Premi de l'any, celebrat en Doha / Foto: EFE - Noushad Thekkayil

I és que Marc Márquez ha guanyat en set de les vuit vegades que ha participat en el Circuit de Les Amèriques. A la retina dels seus seguidors encara està la impressionant victòria que va aconseguir el 2021, amb una Honda que era molt inferior a la resta de motos. Uns resultats espectaculars que desperten il·lusió de cara al pròxim Gran Premi, que es presenta com una oportunitat única per no repetir els errors de Portugal i Doha, curses en les quals va poder sumar més punts, i començar a fer-se per les primeres places.

Ducati continua mantenint el seu suport cap a Marc Márquez

Sobre el paper que podria protagonitzar Marc Márquez en el pròxim Gran Premi de Les Amèriques ha volgut parlar Frankie Carchedi, el cap de mecànics de Gresini Racing, que s'ha encarregat de posar a punt la Ducati Desmosedici G23 de Márquez. "El següent pas és començar més a prop del front i aconseguir aire net... pas a pas. Pot tenir el millor ritme de cursa, tanmateix, en una situació de cursa és molt diferent", ha afirmat Carchedi recentment.

Marc Márquez / Foto: EFE
Marc Márquez concentrat amb la seva nova Ducati Gresini / Foto: EFE

Unes paraules que mostren les grans esperances que hi ha posades en Marc Márquez dins de Ducati. Encara falta molta temporada i el seu futur és incert, però hi ha diversos rumors que indiquen que l'any que ve, una vegada hagi finalitzat el seu contracte amb Gresini, podria ocupar el lloc d'un Enea Bastianini que ve rebent moltes crítiques al llarg de les últimes setmanes, per convertir-se en el nou company de Bagnaia en la Ducati Oficial. Evidentment, amb aquesta moto tindria encara moltes més opcions per lluitar pel títol, però perquè l'escuderia italiana confiï en ell haurà de firmar una temporada il·lusionant.