Set mesos després de l'accident de Marc Márquez a Jerez i de perdre's la temporada del coronavirus, per fi sembla que veu la llum al final del túnel. El calvari del vuit vegades campió de món per la lesió a l'húmer ja està a punt d'arribar al seu final. I aquest dilluns ha fet un pas més abans del seu retorn.

Marc Márquez s'ha vestit amb el mono de competició en el dia de la presentació telemàtica oficial de la moto de l'equip Repsol Honda. Les noves Honda RC 213 V ja estan a punt i preparades per arrencar el motor.

Bones sensacions de Márquez

I al costat de Márquez, el gran protagonista del dia, estava Pol Espargaró, qui aquesta temporada serà el seu company d'equip. Després del seu germà Àlex Márquez al 2020, Jorge Lorenzo al 2019 i Dani Pedrosa al 2018, el company en aquest 2021 a MotoGP serà Pol Espargaró.

Però tothom esperava una actualització sobre la situació de l'húmer de Márquez. "Pas rere pas avancem en la recuperació i això és el més important", ha assegurat. "Cada vegada que anem a el metge les notícies són bones, però seguim mirant el nostre físic i treballant a casa amb el fisioterapeuta, encara que sense saber quan podré tornar a la competició", ha afegit encara sense data exacta de retorn.

I tot i que es manifesta "optimista", encara no sap si podrà arribar per a la primera cursa que serà el proper 28 de març al Qatar. Això sí, Márquez ha confirmat que no arribarà als entrenaments previs que se celebraran durant les properes setmanes.

Guanyar no és l'objectiu

I si per una banda és optimista, per una altra banda és pessimista: "És la primera vegada que he estat tant de temps sense estar sobre la moto i no sé com serà la tornada, encara que segur que no serà al cent per cent". I creu que encara no està per guanyar: "Espero que sigui el millor retorn i ser el mateix de sempre, però serà difícil, ja veurem cursa a cursa si som el mateix Marc".

Sobre l'objectiu de la temporada aposta per "tornar a gaudir sobre la moto". Márquez apunta que després d'un any sense pujar a la moto no és possible "que sigui el mateix Márquez des del principi".

 

Imatge principal: Marc Márquez en una imatge de la presentació / @HRC_MotoGP