Marc Márquez no té rival. El pilot d’Honda ha volat al Circuit de Jerez – Ángel Nieto i ha guanyat la cursa de MotoGP en què els catalans han brillat fent el triplet en el podi. El de Cervera s’ha pogut redimir després de la caiguda d’Austin i ha recuperat el lideratge del Mundial.

El triplet: Márquez, Rins i Viñales

Rins, segon, i Viñales, tercer, han realitzat una gran cursa a Jerez. Amb aquest resultat a la classificació, és la tercera vegada en la història de la MotoGP que hi ha un triplet català. Es va complir el 2017 en el GP de la República Txeca amb Márquez, Pedrosa i Viñales; i, el 2018 a Assen amb Márquez, Rins i Viñales.

La MotoGP ha aterrat aquest cap de setmana a Europa després de les seves visites a Amèrica del Nord i del Sud i de l’Àsia. Márquez ha certificat que aquesta és una de les seves curses preferides i ha estat campió per tercera vegada en aquest Gran Premi en la categoria reina (2014 i 2018).

La sorpresa del dissabte va ser Fabio Quartararo que va aconseguir ser el pilot més jove en aconseguir una pole position. El francès, per això, ha perdut ràpidament la primera posició i és que aquest diumenge, l’arrencada més potent ha estat la de Márquez. És llavors quan hi ha hagut un frec a frec entre Morbidelli i Quartararo per la segona posició.

Quartararo ha acabat plorant

El català ha posat la directa quan faltaven 16 voltes pel final i s'ha anat distanciant dels Yamaha, però quatre voltes després Quartararo no ha pogut continuar. Un problema mecànic ha impedit que el francès pogués seguir rodant sobre l'asfalt de Jerez i ha acabat plorant de la impotència.

D'haver acabat en les posicions de podi, el francès hagués aconseguit el millor resultat de la seva carrera, però no ha pogut ser així. Morbidelli ha acabat cedint davant l'energia de Rins i Viñales. Al final, Márquez aconsegueix la seva segona victòria de la temporada després d'Argentina i demostra el gran nivell del català.