Marc Gasol acaba contracte amb els Toronto Raptors i la premsa especialitzada dels Estats Units el situa a Califòrnia. Un article de Bleacher Report apunta que el pivot català, per característiques de joc, salari, i edat (35 anys), encaixa en els projectes dels Golden State Warriors –vigents subcampions– i de Los Ángeles Clippers.

Segons el portal, les dues franquícies californianes superaran el seu límit salarial, de manera que hauran de remodelar les plantilles. Ambdues, a més, no compten amb pivots contrastats –Kevon Looney als Warriors i Ivica Zubac als Clippers–, de manera que el fitxatge de Gasol tindria molt de sentit. Els dos equips, en qualsevol cas, són favorits a la conferència oest i aspiraran a l'anell de campió.

Cal recordar que l'NBA es reprendrà el pròxim 31 de juliol en una seu única, Disney World Orlando. La temporada finalitzarà a l'octubre i serà llavors quan el menor dels Gasol, qui ja va poder abandonar Toronto l'estiu passat, serà lliure per fitxar per la franquícia que vulgui els seus serveis.​