Gairebé dos mesos després de la mort de Diego Armando Maradona continua la investigació. Ara surt a la llum un nou document que assenyala directament els metges de fer una mala praxis mèdica.

El mitjà Infobae ha revelat que tant el cirurgià Leopoldo Luque i la psiquiatra Agustina Cosachov, metges de capçalera de Maradona i que portaven el seguiment de l'astre argentí, podrien haver comès algunes irregularitats en els dies abans de la mort de l'exfutbolista.

Maradona EFE

Maradona quan actuava com a entrenador / EFE

Ara s'ha filtrat el document del dia de l'internament de Maradona a l'UCI el passat 3 de novembre, sota el nom fictici d'Ariel Gómez, en el qual contradiuen les versions explicades fins ara de Luque i Cosachov. Els dos, que s'havien desmarcat de ser els metges de capçalera de Maradona, en aquest informe surten com a tal.

A més, en el document s'explica que "tots els presents entenen els riscos als quals s'exposa el malalt si no se sotmet a el tractament requerit i s'explicita clarament que per les característiques del pacient en particular també hi ha riscos de no tenir èxit immediat amb l'administració de les drogues indicades i que a seu torn aquestes, encara a dosis controlades i amb monitoratge adequat poden deprimir la consciència i el drive respiratori de manera que el pacient pugui necessitar suport ventilatori i assistència nutricional. S'explicita així mateix les complicacions eventuals d'aquestes condicions". I el problema va ser que a la casa de Tigre, on se'l va traslladar i va morir, "no comptava amb cap de les mesures de cura que necessitava".

Maradona EFE

Maradona durant un partit / EFE

Més detalls de l'herència

Un altre dels temes és l'herència de Maradona. L'advocat argentí Mauricio D'Alessandro ha assegurat que Maradona, entre les moltes coses que ha deixat, inclou una casa a l'Havana on hi ha objectes de molt valor.

Segons D'Alessandro, un fill de Fidel Castro va cridar a l'advocat de Maradona, Matías Morla, per a "recordar-li que Fidel li havia regalat la casa", situada al centre de salut 'La Prada', on Maradona va viure durant un temps.

"Hi ha fotos, cartes, cartes de líders mundials, parets pintades com les pintava Maradona", ha afegit, explicant que l'exfutbolista s'aixecava als matins i les pintava amb "aerosol" amb missatges com "Fidel, t'estimo".

 

Imatge principal: Maradona i el metge Leopoldo Luque / @doctor.luque

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat