Més de dos mesos després de la mort de Diego Armando Maradona, es van acumulant els detalls que sorgeixen sobre els dies previs a la seva mort a la casa que tenia a Tigre. Una aturada cardiorespiratòria va acabar amb la seva vida, però l'origen d'aquest final va ser un altre. Molts dubtes sobre la manera com va passar els seus últims dies i com el cuidaven des de l'operació a la qual va ser sotmès.

En les últimes setmanes s'ha anat confirmant aquesta vida postoperació amb molts interrogants. A través d'un vídeo en què apareixia Maradona abans de la seva mort i d'una sèrie d'àudios de Leopoldo Luque com a protagonista, han acabat fent evident l'argumentari pel qual acusen el metge personal del Pelusa de presumpta mala praxis.

Leopoldo Luque Diego Armando Maradona metge operacio @doctor.luque

Maradona i el seu metge personal Leopoldo Luque / @doctor.luque

Maradona: aïllat i sense contactes

L'últim capítol que es coneix sobre les setmanes prèvies a la mort de Maradona és com explica la situació Mariano Israelit, un dels millors amics del Pelusa. Israelit ha denunciat públicament als mitjans argentins les penoses condicions en les quals vivia Maradona, que revela que ja no es refiava de Luque.

Concretament, al mes de març de l'any passat. Maradona va dir-li a Israelit que "no m'abandoneu, no em deixeu sol". "És molt dolorós sentir tot. L'última vegada que el vaig veure va ser a principi de març. I me'n vaig anar amb un calfred per l'esquena. No ho podia creure", afegeix.

Diego Armando Maradona Europa Press

Maradona parlant en una roda de premsa / EuropaPress

Però la cosa no acaba aquí i Israelit també explica que els cuidadors de Maradona li canviaven constantment el número del seu mòbil per així aïllar-lo: "Era molt difícil poder arribar a Diego, ja que constantment li canviaven el número de telèfon. Si a les filles se'ls complicava... quan teníem el telèfon, ens ho passàvem entre nosaltres perquè era molt difícil parlar amb ell".

Unes noves declaracions que deixen clar com de complicat va ser el final de Maradona, totalment aïllat, sense gaires contactes externs, i amb una cura irresponsable per part dels metges.

Tot i que l'autòpsia ja va confirmar la causa de la mort de Maradona, a hores d'ara està oberta una investigació que fa diverses setmanes que dura per aclarir tot el que va portar el Pelusa a aquest final. Sobre la taula hi han molts dubtes que estan intentant desxifrar.

 

Imatge principal: Maradona durant una roda de premsa en la seva etapa com a entrenador / EFE